GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 18. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
18/06/99 00:00 (GMT +01:00)
Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Uskoro stižu nove vesti ...


Prema tvrdnjama francuskih vojnika iz sastava KFOR

"OVK" pljačka i siluje

Potpuno opustošen manastir Devič, silovane monahinje

KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici terorističke "OVK" opustošili su u četvrtak manastir Devič nedaleko od Kosovske Mitrovice, tukli sveštenika i silovali monahinje, izjavili su za Rojters pripadnici francuskog kontigenta mirovnih snaga.

"Manastir je potpuno opustošen", izjavio je jedan francuski oficir koji je želeo da ostane anoniman.

Francuska patrola koja je u četvrtak stigla u Devič zatekla je tamo nekoliko uniformisanih terorista koji su prvo skandirali"NATO, NATO", a potom se povukli.

"Našli smo jednog sveštenika i devet monahinja. On je bio pretučen a monahinje zlostavljane. Najmlađa i najlepša monahinja je bila u suzama i kolabirala. Verujemo da je bila silovana", rekao je oficir.U selu Sofajlija, nadomak Prištine

Ubijen bračni par Stanisavljević

PRIŠTINA - Dvoje poslednjih Srba iz sela Sofajlija, nadomak Prištine, ubijeni su, a njihova tela pronađena su u četvrtak. U selu Sofajlija ubijeni su Vladimir (1931) i Persa (1933) Stanisavljević, rekli su rođaci tog bračnog para.

Rođaci, koji su u četvrtak nameravali da posete porodicu Stanisavljević, rekli su da su tela Vladimira i Perse pronašli na pragu njihove kuće. Po izgledu leševa, rođaci pretpostavljaju da su oni ubijeni pre tri dana kada su svi ostali Srbi otišli iz Sofajlije.EU proširila sankcija prema pojedincima i firmama iz SRJ

Dodatne zabrane za investicije

BRISEL - Evropska unija EU usvojila je uredbu kojom se dosadašnje sankcije zamrzavanja finansijskih sredstava vlada SR Jugoslavije i Srbije proširuju i "na pojedince povezane sa jugoslovenskim predsednikom i na kompanije pod nadzorom ili one koje posluju za račun vlada SRJ i Srbije".

Time je sad zabranjeno bilo kakvo investiranje, finansiranje i izvozni poslovi sa vladama SRJ i Srbije, "kao i kompanijama, ustanovama, preduzećima ili firmama, čiji su vlasnici ili ih kontrolišu vlasti Srbije i SRJ, odnosno lica koja rade za njihov račun".

Kao obrazloženje za tu meru navedeno je da vlade SRJ i Srbije "neprestano krše rezolucije Saveta bezbednosti UN i nastavljaju ekstremnu i neodgovornu politiku, uključujući represiju nad sopstvenim građanima, što predstavlja teška kršenja ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava".Zatvorenici sa Kosova izmešteni u Srbiju

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je u četvrtak da su pritvorenici i osuđenici iz kazneno-popravnih zavoda na Kosovu morali, zbog njihove lične bezbednosti, da budu privremeno izmešteni u druge KPZ na teritoriji Republike.

Ministarstvo je imenovalo predstavnika, koji će od sutra do daljeg, u prostorijama Izvršnog veća Kosova i Metohije u Prištini, pružati potrebne podatke porodicama pritvorenih i osuđenih lica, koji su izmešteni iz zatvora na Kosovu.Kidnapovan Džafelj Đukaj

BEOGRAD - Albanski seperatisti kidnapovali su člana Direkcije Jugoslovenske levice Džafelja Đukaja iz Peći, saopštio je u četvrtak sekretar Direkcije JUL Ivan Marković. Kako prenosi RTS, Marković je rekao da je Đukaj jedan od osnivača JUL.Ubio se nemački vojnik

BON - Nemački vojnik iz sastava Kfor izvršio je u četvrtak samoubistvo, rekao je neimenovani portparol nemačkog ministarstva inostranih poslova. Kako piše "Bild" pozivajući se na reči tog portparola, još nisu poznati uzroci te nesreće koja se dogodila oko 9 sati na putu između Strumice i Skoplja.

Pokojnik, koji je bio smešten u Tetovu, bio je na putu između Strumice i Skoplja gde je pratio sanitarni konvoj za Skoplje , kada je iznenada izvadio oružje i ubio se, piše "Bild".
Knut Volebek predviđa sporu normalizaciju na Kosovu

Izbori tek za dve godine

OSLO - Predsedavajući OEBS, norveški ministar spoljnih poslova Knut Volebek, izjavio je u četvrtak da će proces normalizacije stanja na Kosovu biti vrlo težak i spor i da će trebati najmanje dve godine do slobodnih i demokratskih izbora.

"To je dug proces. Možda nećemo moći da održimo slobodne i demokratske izbore najmanje dve godine", rekao je Volebek novinarima u Oslu.Kondomi za lidere G- 8

KELN - Učesnici samita grupe sedam industrijskih zemalja i Rusije, poznate kao Grupa - 8, dobili su u četvrtak po dolasku u Keln u poklon paketićima domaćina i pakovanje kondoma, javlja Rojters.

Kondome je poklonila nemačka organizacija za borbu protiv side, a na poklon paketima ispisana je poruka: "Lepo se provedite."
Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange