GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 17. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
17/06/99 00:00 (GMT +01:00)
Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Uskoro stižu nove vesti ...


NATO i separatistička OVK se dogovorili

Postignut okvirni plan o razoružanju

LONDON - NATO i separatistička OVK postigli su dogovor o okvirnom planu za razoružavanje pripadnika OVK, izjavili su u sredu izvori britanske vlade.

"Još uvek su u toku razgovori o modalitetima demilitarizacije, rekao je jedan britanski zvaničnik i dodao da je okvirni sporazum postignut na razgovorima vojnih zvaničnika u Tirani i da je prosleđen Savetu NATO.Srbi napustili Prizren

PRIZREN - Poslednji Srbi napustili su u sredu Prizren praćeni ruganjem lokalnog albanskog stanovništva, javila je agencija Rojters. U pratnji džipova nemačkih mirovnih snaga, pet autobusa Crvenog krsta Srbije sa navučenim zavesama i oko 50 automobila natovarenih stvarima krenulo je ka centralnoj Srbiji.

Agencija je prenela i reči jednog od lidera "OVK" Ekrema Redže koji kaže da je Prizren "100 odsto pod kontrolom "OVK" i 100 odsto pod kontrolom Kfora".Kfor zaustavio 200 terorista

GNJILANE - Francuski vojnici iz sastava Kfora zaustavili su grupu od 200 naoružanih pripadnika terorističke OVK koji su se uputili prema Gnjilanu, javlja agencija Frans-pres pozivajući se na francuske vojne izvore u tom gradu na jugoistoku Kosmeta.

Teroristi su se spustili iz planina u okolini grada, ali su zaustavljeni u mestu Zegra, desetak kilometara južno od Gnjilana, izjavio je AFP-u komandant Arno Belink, portparol francuskih mirovnjaka iz sastava Kfora.Zahtev Rusije za korišćenje vazdušnog prostora

Ukrajina "da", Bugarska "ne"

SOFIJA, KIJEV - Bugarska je u sredu saopštila da nije odobrila prolazak ruskih aviona koji lete ka Kosovu preko njenog vazdušnog prostora.

"Bugarska nije dala dozvolu za prelet ruskih aviona prema Kosovu", izjavila je portparol Vlade u Sofiji Stojana Georgijeva, povodom tvrdnje specijalnog ruskog izaslanika za Balkan Viktora Černomirdina da je to pitanje rešeno, i dodala da je za svako dopremanje lica i materijala na Kosovo potrebna dozvola komandanta Kfora generala Majka Džeksona".

Ukrajina je u sredu dozvolila Rusiji prelet njenih vojnih aviona preko ukrajinskog vazdušnog prostora, saopštio je portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Sergej Nagorjanski, prenosi Agencija Frans pres. Nagorjanski je precizirao da je dozvola za prelet ukrajinske terotorije izdata za tri ruska vojna transportera "Iljušin 76" i da će važiti tri dana.EU razmatra suspenziju nekih sankcija protiv SRJ

Nove zabrane umesto starih

BRISEL - Evropska unija razmišlja da privremeno stavi van snage neke "lakše sankcije" protiv SRJ, imajući u vidu da su vlasti u Beogradu prihvatile zahteve međunarodne zajednice oko Kosova, saznaje Beta u izvorima EU u Briselu. EU, međutim, istovremeno razmatra i konkretan predlog zabrane isporuka i izvoza u Jugoslaviju većeg broja proizvoda, usluga i tehnologije "u cilju najvećeg mogućeg pritiska na predsednika Miloševića i njegov režim".

To stoji u predlogu novih sankcija koje je Evropska komisija podnela Savetu ministara EU, a koje se odnose na proizvode, usluge i tehnologiju koji bi mogli biti iskorišćeni za popravku postrojenja i infrastrukture, uništenih bombardovanjem Jugoslavije.

Taj predlog zabrane se obrazlaže tvrdnjom da "vlasti SRJ i Republike Srbije neprestano krše važne rezolucije Saveta bezbednosti UN i sprovode ekstremno i zločinački neodgovornu politiku, uključujući represiju protiv sopstvenih građana".Albanske izbeglice žrtve mina kod Kukeša

Poginule četiri osobe

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik UNHCR za Albaniju i Jugoslaviju Denis Maknamara rekao je u sredu da se nekoliko hiljada albanskih izbeglica nalazi na jugoslovensko-albanskoj granici, kod mesta Kukeš. "Oni su ponovo pokušali da uđu na Kosovo, ali su četiri osobe poginule jer je kolona u kojoj su se kretali naletela na nagaznu minu", rekao je Maknamara na konferenciji za novinare u Prištini.Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange