GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 15. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
15/06/99 00:00 (GMT +01:00)
Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Uskoro stižu nove vesti ...


Juče u Okružnom sudu u Beogradu

Dve godine u zatvor zbog ubistva prijatelja

BEOGRAD - Dušan Pavlović (44) iz Beograda, juče je u Okružnom sudu u Beogradu, osuđen na dve godine zatvora zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. On je 7. septembra 1997. godine, u kafe baru "Dno života" u Ulici Luje Adamića broj 26, ubio prijatelja Dejana Milenkovića.
Kobnog dana Pavlović i Milojković su sa još trojicom poznanika sedeli za stolom u baru, kada je Milojković od osuđenog zatražio da pogleda njegov revolver, raspitujući se pri tom kako se se igra ruski rulet.
Pavlović je iz tašne izvukao pištolj ruger "357" Magnum, i od šest metaka, koliko je bilo u burencetu izvadio je pet i spustio na sto, a onda sa preostalim metkom nekoliko puta zavrteo burence. Zatim je držeći prst na obaraču, prislonio cev na Milojkovićevu desnu slepoočnicu, koji ga je tada uhvatio za šaku u kojoj je držao pištolj. U tom trenutku Pavlović je povukao obarač i usmrtio Milojkovića.

R.N.Pripadnic KFOR odgovorili na vatru "OVK"

Ubijena trojica terorista u Prizrenu

PRIŠTINA (Tanjug) - Pripadnici mirovnih snaga Ujedinjenih nacija ubili su sinoć u Prizrenu trojicu terorista koji su na njih otvorili vatru, javio je juče prištinski Medija centar. Veća grupa albanskih terorista preksinoć je ušla u Prizren automobilima sa registarskim tablicama Kuksa i Tirane, naoružana i u uniformama tzv. OVK. Predstavnici Srba i Srpske pravoslavne crkve razgovarali su sa komandantima mirovnih snaga koje su ušle u Prizren i oni su, kako se saznaje, preuzeli odgovornost za bezbednost stanovništva u tom gradu.Britanci razoružali 70 pripadnika OVK

PRIŠTINA (Beta-Rojters) - Britanski vojnici u sastavu KFOR razoružali su 70 pripadnika separatističke OVK, rekao je juče jedan vojni britanski portparol. Svi pripadnici OVK su, prema njegovim rečima, razoružani u oblasti Kačanika, oko 50 kilometara južno od Prištine. Portparol je rekao da je OVK u subotu uveče opkolila zgradu u kojoj se, kako su pretpostavljali, nalaze Srbi i na nju otvorili vatru. Pripadnici separatističke OVK su na zahtev britanskih Gurka bez otpora prekinuli napad i predali oružje, uključujući i automatske puške, rekao je taj portparol.JAT odložio let za Tivat

BEOGRAD - Obnavljanje avio linije "Jugoslovenskog aerotransporta" između Tivta i Beograda i Beograda i Podgorice preko Tivta, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je za jedan dan jer nadležno ministarstvo JAT-u nije na vreme izdalo potrebne dozvole, rekli su za "Glas" službenici "Jugoslovenskog aerotransporta".

- U toku današnjeg dana trebalo bi da sredimo sve formalnosti, tako da obnavljanje avio saobraćaja između Beograda i Tivta ne dolazi u pitanje - kažu u JAT.

Kako je ranije saopšteno, zbog oštećenja podgoričkog aerodroma letovi na liniji Beograd-Podgorica odvijaće se preko tivatske vazdušne luke odakle će do glavnog grada Crne Gore i obratno putnici biti prevoženi autobusima. Prema prvim najavama na relaciji Beograd - Tivat putnike će prevoziti JAT-ov "Boing 727" koji može da primi 158 putnika.

Od juče važe i nove cene karata za avionski saobraćaj na relaciji od Beograda do Tivta pa će karta u jednom smeru koštati 650 dinara a povratna 1.300 dinara, s tim što nacionalni avio-prevoznik nudi više vrsta popusta.

Z.G.Osposobljena pruga Niš-Beograd

NIŠ - Početkom nedelje železnička pruga na magistrali Niš-Beograd osposobljena je za saobraćaj. Radnici Građevinskog preduzeća "Partizanski put" uz pomoć mehanizacije otklonili su delove srušenog nadvožnjaka na auto-putu kod Trupala, dok je Sekcija za održavanje pruga niškog železničkog čvora tokom vikenda radila na osposobljavanju elektro-mreže. Posle sređivanja pruge u delu kod Velike Plane, na drugom srušenom nadvožnjaku, saobraćaj, po mirnodopskom redu vožnje, moći će da se odvija. U najskorije vreme, po najavama nadležnih iz "Jugoslovenskih železnica" biće obnovljen i međunarodni saobraćaj od srednje Evrope prema Bugarskoj, dok će prevoz putnika do Makedonije i Grčke sačekati još neko vreme dok ne bude osposobljen most u Grdeličkoj klisuri.

Iz "Niš-ekspresa" najvećoj autobuskoj prevoznika u jugoistočnoj Srbiji, saznajemo da će pored uobičajenih linija do velikih centara u Srbiji i inostranstvu, koje su održavane i tokom rata, biti obnovljeno još šest novih polazaka. Sa Beogradom je organizovana još jedna autobuska veza. Sa polaskom u 9,20 sati "Niš-ekspres" će ostvariti ukupno 9 komunikacija sa glavnim gradom. Obnovljena je i linija do Kragujevca, preko Blaca, Kruševca i Kraljeva sa polaskom u pet časova. Tu su i linije sa Dimitrovgradom u 9,40 sati, Kladovom u 11 i Velikim Krčimirom u Zaplanju sa autobuskim polaskom sa glavne stanice u sedam sati. Planiran je i produžetak linije koja je išla do Prokuplja, sada do Kopaoničkog Blaca sa startom u 18 sati.

D. S.
Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange