GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 14. maj 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
14/05/99 01:00 (GMT +01:00)

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje

Delovi Beograda, Novog Sada, Niša i Požarevca bez struje

BEOGRAD - U Novom Sadu se u četvrtak oko 22.35 čula jedna detonacija u daljini, a u isto vreme u tom gradu nestalo je struje.

Očevici kažu da je NATO gađao severno predgrađe Novog Sada, gde se nalze elektro-energentska postojenja.

Prema nezvaničnim informacijama NATO je u ovom napadu "zasuo" grafitnim bombama elektro-energetska postrojenja i u Beogradu, Nišu i Požarevcu, usledn čega su delovi ovih gradova ostali bez struje.NATO gađao ciljeve u Vranju i Đakovici

BEOGRAD - Vazdušne snage NATO gađale su tokom četvrtka ciljeve na području Vranja i Đakovice a jedna detonacija se čula se oko 15.55 sati i u Beogradu.

U beogradskom Centru za obaveštavanje i osmatranje nisu mogli da preciziraju izvor te eksplozije.

Prema prvim informacijama tog centra, u 14.45 sati sa četiri projektila je pogođen i televizijski relej na Jastrepcu, kao i nadvožnjak kod Batušinačkih bara u opštini Doljevac. Jedan projektil je pao i iza crkve i mestu Žitorađa.

Sa osam projektila avioni NATO su u četvrtak u 8.25 sati pogodili područje sela Srpska Kuća i Karadin, severozapadno od Vranja prema Bujanovcu.

Alijanska je u četvrtak oko osam časova sa četiri kasetne bombe gađao sela u severoistočnom delu opštine Đakovica. Oko 8.30 jednom kasetnom bombom pogođeno i pogranično selo Glogovo.Na meti opet civilni objekti u Nišu

NIŠ - Dvadesetominutni napad na područje Niša avioni NATO alijanse započeli su u četvrtak u 14,45 časova ciljajući civilne objekte u severozapadnoj zoni grada i na širem području Niša odakle se čulo više detonacija.

Avioni su gađali opet sa dva projektila nadvožnjak na južnom kraju auto-puta prema Skoplju kod Trupalskih šuma.

Isti izvor navodi da je gađano i područje planine Jastrebac, sa četiri projektila, kao i nadvožnjak na novoj deonici auto-puta kod sela Batušinca, zapadno od Niša.NATO bombardovao Sinkovac i Arapovu Dolinu

LESKOVAC - Avioni NATO su u četvrtak, oko 15.00 časova, ispalili dva projektila na rejon Sinkovca, prigradskog naselja, koje su do sada više puta raketirali.

U isto vreme avioni NATO alijanse gađali i Arapovu Dolinu, gde je pao jedan projektil.Jovanović razgovarao sa Robinson

BEOGRAD - Jugoslovenski ministar inostranih poslova Živadin Jovanović razgovarao je u četvrtak sa Visokim komesarom UN za ljudska prava Meri Robinson, koja se nalazi u posti SR Jugoslaviji.

Jovanović i Robinsonova su, kako javljaju beogradski elektronski mediji, razgovarali "o brutalnoj agresiji NATO na SRJ, kao najgrubljem kršenju povelje UN i svih konvencija i deklaracija UN o ljudskim pravima i slobodama".

U saopštenju sa sastanka se navodi da je u tom susretu "izraženo očekivanje da će se i Visoki komesar UN za ljudska prava, nankon što se i lično uverila u razmere razaranja i ogromnih ljudskih žrtava i stradanja, izazvanih agresijom NATO, založiti za najhitniji i bezuslovni prekid agresije".Odložen Sastanak G-8

LONDON - Sastanak Grupe sedam najrazvijenijih zemalja i Rusije (G-8) na kojem je trebalo da bude napravljen okvir rezolucije za rešenje kosovske krize odložen je za iduću sedmicu.

Sastanak na nivou političkih direktora ministarstva spoljnih poslova trebalo je da se održi u petak u Bonu, kako bi se razradili principi za rešavanje kosovskog problema usaglašeni na sastanku šefova diplomatija prošle nedelje u Bonu.Burna vanredna sednica skupštine nemačke stranke Zelenih

Crvenom farbom na Fišera

BON - Nemački ministar inostranih poslova Joška Fišer održao je u četvrtak govor povodom agresije NATO na Jugoslaviju na vanrednoj partijskoj skupštini Zelenih u Bilefedlu, i bio je prekidan povicima "ubico", "licemeru" i "ratni huškaču".

Fišer se jedva probio do govornice uz pomoć svojih telohranitelja koji su ga štitili od fizičkih napada protivnika agresije NATO na Jugoslaviju, rata u kojem učestvuje i Nemačka, kršeći sopstveni ustav. Vidno uzbuđen, s tragovima još sveže crvene farbe na odelu kojom je bio zasut pre početka debate, zbog čega mu je posle govora ukazana lekarska pomoć, Fišer je dobacio svojim protivnicima:

 

Jajima na policiju

Oko hiljadu demonstranta ispred kongresne sale zasulo je policajce mućkovima, flašama i crvenom farbom, a policija je odgovorila palicama. Uhapšeno je 60 demonstranata

- Budete li usvojili radikalan zahtev za obustavu vazdušnih napada, ja takav zaključak neću sprovesti u delo.

Fišer je time mislio na nacrt rezolucije koji je podnelo levo krilo stranke, predvođeno poslanikom u Bundestagu Hansom Kristijanom Štrebeleom i ministrom za okolinu pokrajine Severna Rajna- Vestfalija, Berbel Hen. U tom dokumentu se zahteva "hitan, jednostran i bezuslovan prekid vatre od strane NATO-a" i povratak ozbiljnim političkim pregovorima.Uskoro stižu nove vesti...Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange