GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 06. maj 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
05/05/99 21:15 (GMT +01:00)

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje

Rugova u Italiji

RIM - Lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova stigao je u sredu specijalnim avionom u Italiju uz odobrenje jugoslovenskih vlasti, saopštila je vlada u Rimu.

"Ibrahim Rugova i njegova porodica su u Rimu kao gosti italijanske vlade", kaže se u saopštenju i dodaje da su o tome informisane SAD i članice NATO i EU.Potrebno vreme za pripremu posete Beogradu

MOSKVA - Černomirdin je po povratku u Moskvu izjavio da pored podnošenja izveštaja predsedniku, ima nameru i da se "posavetuje sa rukovodiocima ruskih regiona, od kojih su mnogi već izrazili spremnost da pruže humanitarnu pomoć SRJ i prime izbeglice".

Odgovarajhući na pitanje zašto je otkazao posetu Beogradu koja je bila planirana odmah posle razgovora u SAD, Černomirdin je rekao da je "neophodno vreme da bi se pripremila poseta Beogradu i pregovori sa drugim evropskim liderima".

Govoreći o poziciji Beograda u odnosu na međunarodno prisustvo na Kosovu, on je rekao: "Predsednik SRJ Slobodan Milošević ništa nije odbacivao. Reč je o međunarodnom prisustvu koje treba da omogući bezbedan povratak izbeglica i njihov život na Kosovu. Kakvo će (prisustvo) biti - pitanje je daljih pregovora".

Ocenjujući rezultate razgovora koje je imao poslednjih dana, on je rekao da će "glavni rezltat biti postignut tada kada zaustavimo rat".Postupci Alijanse u nadležnosti Tribunala

NATO pred Haškim sudom?

HAG - Zamenik glavnog tužioca Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu Grejem Bluit izjavio je juče da je Tribunal nadležan za eventualne povrede međunarodnog humanitarnog prava 19 zemalja NATO koje bombarduju SRJ.

- To je međunarodni sukob i glavni tužilac podseća funkcionere zapadnih zemalja sa kojima se susreće na obavezu poštovanja zakona i običaja rata i Ženevskih konvencija - odgovorio je Bluit na pitanje na redovnoj konferenciji za novinare.

Bluit je rekao da tužilaštvo više neće primati peticije za podizanje optužnica jer one "nemaju nikakvu dokaznu vrednost". Tužilaštvu su potrebni dokazi, a ne potpisi rekao je Bluit odgovarajući na pitanje zašto nije prihvaćena peticija sa više od 10.000 potpisa uz zahtev za podizanje optužnica protiv predsednika SAD, državnog sekretara i ministra odbrane, kao i generalnog sekretara i vrhovnog komandanta NATO, za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine zbog bombardovanja SRJ.Lekari bez granica na bezbednom

PRIŠTINA - Humanitarni konvoj francuske organizacije "Lekari bez granica" napadnut je juče između Kačanika i Uroševca na Kosovu. Žrtava i povređenih nema, javio je Rojters.

- Dobili smo alarmantan poziv od lekara koji je predvodio misiju da su napadnuti, ali smo posle dobili vest iz Prištine da su stigli bezbedno - izjavila je predstavnica "Lekara bez granica" u Atini.

- Eksplozija se desila samo nekoliko metara od našeg džipa i čuli smo avion iznad naših glava. Tamo nije bilo nikoga osim nas. Nikakvih drugih ciljeva - izjavio je za grčku televiziju lekar Lakis Nikolau koji je predvodio konvoj.Uskoro stižu nove vesti...Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange