GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 04. maj 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
04/05/99 00:00 (GMT +01:00)

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje

NATO gađao zgradu RTS u Novom Sadu

Avioni NATO u 22,38 sati sa dva projektila pogodili su zgradu RTS u Novom Sadu. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama. Novi Sad je ostao bez struje.Detonacije u Beogradu

BEOGRAD - Neprijateljska NATO avijacija gađala je u ponedeljak oko 21, 40 časova brdo Straževicu, nadomak Beograda.

Za sada nema preciznijih podataka šta je bio cilj Severoatlanske alijanse.

Dve snažne detonacije oko 22 casa odjeknule su u Batajnici. U širem području grada čulo se više detonacija, a protivvazdušna odbrana Vojske Jugoslavije energično je dejstvovala.Ugrožen život stotini prevremeno rođene dece

BEOGRAD - Direktor Instituta za neonatologiju u Beogradu dr Slobodanka Ilić upozorila je u ponedeljak uveče da je zbog onesposobljavanja elektroenergetskog sistema Jugoslavije, koje je NATO počinio protekle noći, oko stotinu prevremeno rođene i teško ugrožene dece bilo u direktnoj životnoj opasnosti.

U toj ustanovi, u vreme kolapsa elektro-sistema, lečeno je 111 beba, od čega je 70 bilo smešteno u inkubatore, a devet priključeno na veštačka pluća.

"Bebama je zato život bio direktno ugrožen i bojim se da bi slična napad imao fatalne posledice", rekla je doktor Ilić, apelujući na svetske lekare i javnost da zaustave direktno ubijanje naše dece, a time i budućnosti nacije.U napadu na Lađevce ranjen 14. godišnji dečak

KRALJEVO - U napadu NATO aviona na Lađevce kod Kraljeva u ponedeljak, lakše je povređen 14.godišnji dečak Dejan Janković iz susednog sela Katrga.

U ponedeljak popodne je uspostavljen saobraćaj na magistralnom putu Kraljevo-Kragujevac koji je prekinut u nedelju posle raketiranja sela Vitanovac, kada se na put sručio veliki odron.Termoelektrane i trafo-stanice su vojni ciljevi

BRISEL - Portparol NATO Džejmi Šej izjavio je u ponedeljak u Briselu da su avioni NATO u nedelju bombardovali termoelektrane i transformatorske stanice u Srbiji zato što su to "vojni ciljevi", kako je on to rekao.

Portparol NATO nije potvrdio informacije da su u napadima na termocentrale u pet srpskih gradova korišćene takozvane "grafitne bombe".

Šej je rekao da je cilj napada da se "parališe" delovanje jugoslovenske vojske i policije, naročito na Kosovu.

NATO od pre tri dana, po njegovim rečima, raspolaže snagama za izođenje oko 600 letova tokom 24 časa i, kako je naglasio, bombardovanje Jugoslavije će se nastaviti istom jačinom.Pogođen autobus pun žena i dece

PEĆ - NATO avijacija je,u ponedeljak u podne, kod mesta Savine Vode raketirala autobus, koji je saobraćao na putu Peć-Kula-Rožaje.

Autobus koji je bio pun žena i dece pogođen je jednom raketom i prema najnovijim informacijama najmanje 20 putnika je poginulo. Mesto masakra udaljeno je dvadesetak kilometara od Peći, na putu prema Rožaju.

NATO je i dalje, bez prekida, gađao to područje, pa spasilačke ekipe nisu mogle da priđu mestu tragedije.Uskoro stižu nove vesti...Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange