GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Nedelja 02. maj 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
02/05/99 01:05 (GMT +01:00)

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje

Šest projektila na Tehničko-remontni zavod u Čačku

ČAČAK - Avioni NATO su sa šest projektila u subotu u 23.05 sati pogodili Tehničko-remontni zavod u Čačku, saopštio je Centar za obaveštavanje u tom gradu.

U Centru su saopštili da je materijalna šteta ogromna, ali da nema povređenih.Milošević želi sastanak sa Klintonom

BEOGRAD - Američki sveštenik Džesi Džekson u subotu je rekao da u SAD nosi pismo jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića američkom predsedniku Bilu Klintonu, sa pozivom da se sastanu i okončaju krizu.

Milošević u pismu predstavlja svoje stavove o putu za okončanje krize, iskazuje "želju da se sastane" sa Klintonom i ponavlja apel NATO da prekine bombardovanje, rekao je Džekson posle razgovora sa jugoslovenskim predsednikom.Milošević oslobodio trojicu američkih zarobljenika

BEOGRAD - Predsednik Republike Slobodan Milošević doneo je odluku u subotu da oslobodi tri zarobljena američka vojnika.

Oslobođeni vojnici biće predati američkom verskom lideru Džesiju Džeksonu, koji je na čelu velike grupe verskih lidera svih vera širom Amerike, došao u našu zemlju da se suprotstavi bombardovanju i izrazi solidarnost sa žrtvama rata.

Predsednik je odluku doneo u znak podrške zalaganjima Džesija Džeksona za mir i razumevanje među ljudima i narodima.

U naredbi Vrhovnog komandanta o oslobađanju ratnih zarobljenika stoji:

"Ne gledamo u njima neprijatelje, već takođe žrtve rata i militarzima".Tragedija na mostu u Lužanima na putu Priština-Podujevo

Više od 40 mrtvih, prepolovljen autobus

Oštećeno vozilo Hitne pomoći, povređen lekar

PRIŠTINA - Avioni NATO alijanse bombardovali su u subotu oko 13 časova most u mestu Lužani, na putu Priština-Podujevo i tom prilikom ubili najmanje 40 putnika autobusa "Niš- ekspresa" koji se u tom trenutku zadesio na mostu.

Autobus broj 446 niškog prevoznika koji je vozio na liniji Niš-Priština, direktno je pogodila raketa, tako da je presečen na dva dela. Do sada je pronađeno 40 žrtava koji su ugljenisani i izmasakrirani.

U 13.53 NATO avioni su još jednom raketom gađali most i tom prilikom je stradalo vozilo hitne pomoći, koje je žurilo da pomogne unesrećenima. Jedan lekar zadobio je povrede glave. Njegovu sudbinu izbegli su strani novinari koji su se iz Prištine uputili na mesto zločina.Karaula Košare nije, niti će biti zauzeta

BEOGRAD - Vojska Jugoslavije (VJ) demantovala je u subotu neke informacije u stranim medijima da su albanski separatisti zauzeli karaulu VJ "Košare" na jugoslovensko-albanskoj granici.

Predstavnici VJ koji se nalaze u karauli "Košare" izjavili su novinarima da su takve informacije "najverovatnije pokušaj NATO da izvojevuje medijsku pobedu".Klinton naredio nove sankcije

VAŠINGTON - Predsednik SAD Bil Klinton odlučio je u subotu da proširi američke sankcije Jugoslaviji, trgovinskim embargom i zamrzavanjem jugoslovenskih sredstava u SAD.

Klinton je saopštio da time želi da oslabi "sposobnost Jugoslavije da nastavi kampanju represije i otpor" međunarodnoj zajednici.

Portparol predsednikovog Saveta za nacionalnu bezbednost Dejvid Livi je rekao da je Crna Gora izuzeta iz novih sankcija, kao i hrana i lekovi za celu Jugoslaviju.U Prizrenu poginulo pet, povređeno 23 civila

PRIŠTINA - U napadu NATO na predgrađe Prizrena u subotu, oko 13.10 sati je poginulo pet a povređeno 23 civila.

Dva projektila su pala i na selo Jablanicu, pored Prizrena, ali se ne zna da li je u tom napadu bilo žrtava.Ranjeno sedam članova porodice Žarčanin

KRALJEVO -U napadu NATO agresora na područje Ibarske klisure koji je počeo u subotu u 13,00 časova jedna raketa je pala u naselje Žarča i tom prilikom je ranila sedam članova porodice Žarčanin.

Teže su povređeni Bojana, rođena 1984, Nenad, rođen 1986, Tomislav, rođen 1938, Miloš, rođen 1954. i Rade, rođen 1960. godine, dok su lakše povrede zadobili Olga(52) i dvadesetogodišnji Bojan.Uskoro stižu nove vesti...Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange