GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 31. mart 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar

Last update: 31/03/99 14:45 (GMT +01:00)

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu


 

DISKUSIJA - MESSAGE BOARD


Najnovije vesti...

The Latest news... (in English)


Solana nagovestio mogućnost zaustavljanja NATO napada

Uslov prestanak ofanzive na Kosovu

LONDON - Generalni sekretar NATO Havijer Solana nagovestio je mogućnost zaustavljanja napada NATO na Jugoslaviju ako Beograd zaustavi ofanzivu na Kosovu.

U izjavi za londonski "Tajms" Solana nije decidno rekao da se od jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića zahteva da potpiše mirovno rešenje za Kosovo predloženo u Rambujeu.

"Toliko toga se dogodilo u poslednjih nekoliko dana. Ne znam da li je to moguće ili ne", rekao je generalni sekretar NATO.

"Tajms" podseća da je NATO insistirao na tome da Milošević potpiše taj predlog kao preduslov za obustavljanje vazdušnih napada na SRJ.

"Naš cilj je da zaustavimo ubijanje na Kosovu. To je naš najvažniji cilj u ovoj fazi", rekao je generalni sekretar NATO.

Solana je rekao da povratak izbeglica na Kosovo mora biti uslov za obustavljanje napada NATO na Jugoslaviju.


Rugova:
šta će biti s kućom?!

Medija centar demantuje "proverene" informacije zapadnih medija

Kuća Ibrahima Rugove - neoštećena

BEOGRAD - Prištinski Medija centar saopštio je da su fotoreporter i kamerman tog centra juče snimili kuću albanskog političkog lidera sa Kosova, Ibrahima Rugove.

Vest je usledila, povodom informacija da je Rugovina kuća spaljena. Na snimcima se, navodi Media centar, vidi da je kuća neoštećena. Snimci Rugovine kuće dostavljeni su agencijama Rojters i AP.

Pozivajući se na informacije iz albanskih izvora, Media centar je saopštio i da je "Ibrahim Rugova sa saradnicima otišao van Jugoslavije".


Jirži Dinstbir, specijalni izvestilac UN za ljudska prava izjavio da se kosovski problem mora razrešiti u UN

Bombardovanje - strašna greška

BEOGRAD - Specijalni izvestilac UN za ljudska prava Jirži Dinstbir izjavio je da je bombardovanje SR Jugoslavije "strašna greška" i da to može samo da pogorša situaciju.

"Bombardovanje SRJ... može samo da pogorša humanitarnu situaciju srpskog i albanskog naroda. Bombe ne mogu ništa da reše i to se mora zaustaviti, pre ili kasnije", rekao je Dinstbir najnovijem beogradskom listu "Nedeljni telegraf". On je ocenio da bi svaki konflikt trebalo da se rešava po direktivama Saveta bezbednosti UN.

"To se, na žalost, nije dogodilo. NATO sada predstavlja pretnju. Devet meseci sam upozoravao da je bombardovanje opasna stvar koja može samo da pogorša situaciju i koja ne vodi ničemu", istakao je Dinstbir. Specijalni izvestilac UN za ljudska prava je ocenio da se sukob u SRJ može proširiti i po Balkanu i da može da "uništi Dejtonski sporazum" za BiH


Gazda Lacija Kranjoti našem reprezentativcu obećao sastanak sa predsednikom italijanske Vlade Dalemom

Mihajlović kod premijera Italije!

Želim da se moj glas čuje što dalje, dao sam mnogo intervjua a sada planiram da razgovaram i sa političarima
Crni flor

Lacio za vikend čeka Milano, a Mihajlović kaže:

- Dogovorili smo se, mi u Italiji, da igramo. Nosićemo crni flor, majice ispod dresa sa natpisom: mir a ne rat. Ako neko postigne gol, neće se radovati, ali će pokazati poruku. Verovatno ćemo i u poluvremeni skinuti dres kada krenemo u svlačionicu i ceo svet će videti naše poruke.

 

Siniša Mihajlović je sigurno igrač broj jedan u Kalču, njegova reč se daleko čuje. Pogotovo sada, u ovim ratnim, vihornim vremenima. Miha je jedan od onih koji smatraju da ne treba bojkotovati, već igrati...

- Naša tri kapitena su donela odluku o bojkotu a da nisu sve, pa ni mene, konsultovali. Naravno, poštujem njihovo mišljenje, ali imam i svoje. Već sedam godina sam u Italiji, mnogo toga sam do sada izgovorio, imao najviše konflikata objašnjavajući da su Srbi sjajan narod i u pravu. Prvi sam jasno i glasno rekao da je Slobodan Milošević doneo jedinu ispravnu odluku i da ni ja ne bih potpisao ugovor iz Rambujea. Zar treba da ponavljam da sam ponosan što sam Srbin. Zar bilo kome treba da kažem da loptu nikada više u životu ne bih šutnuo kada bi to donelo prestanak rata, bombardovanja...

Odgovornost

Zašto nije za bojkot, Mihajlović objašnjava i na ovaj način:

- Za Peđu i mene nema problema, obezbedili smo se za čitav život. Ali, šta da rade, na primer, Živković iz Sampdorije ili Kristić iz Salneritane, ili... Oni koji imaju male ugovore a plus ne igraju. Klubovi mogu bez problema da im daju otkaz i prestanu da ih plaćaju. Ja lično, ne bih mogao da preuzmem tu odgovornost, da im kažem, ne igrajte, a da oni posle toga izgube posao...

 

Potom sledi objašnjenje zašto će na teren:

- Samo ako igram mogu da kažem šta mislim. Ako neigram, niko me više ništa neće ni pitati. Mi sportisti smo najbolji ambasadori, samo ako smo na terenu. Kada sam se vratio u Italiju, na konferenciji za štampu je bilo preko 100 novinara, i tada sam ponovio da sam na strani Miloševića, srpskog naroda... Mene pozivaju u političke tv emisije više nego našeg ambasadora u Rimu i ja tamo otvoreno pričam o našoj istini i medijskoj laži agresora.

A onda Mihajlović govori o planu koji će sigurno uzburkati strasti:

- Predsednik Lacija Serđo Kranjoti je moćan čovek, a meni je rekao da će mi ispuniti svaku želju. Zamolio sam ga da mi omogući sastanak sa nekim od političara, možda čak i sa predsednikom italijanske vlade Masimom Dalemom, a ja ću tada pričati opširno sve ono što sam već govorio. Nadam se da će Kranjoti vrlo brzo uspeti da ugovori taj sastanak.

Roditelji u Jugoslaviji

Sinišini roditelji su bili četiri dana u Rimu, ali su se prekjuče vratili u Jugoslaviju:

- Kada su iz Hrvatske izbegli u Vojvodinu, rekli su: odavde više ne mrdamo, tu ćemo biti do kraja života. Meni bi bilo lakše da su ostali s nama, ali nisu hteli da čuju. Ispoštovao sam, naravno, njihovu želju.

J.S.


Kako Bili ratuje?!

Beograd i cela Jugoslavija iako izloženi nezapamćenoj agresiji ceo svet zadivljuju duhovitošću. Već četvrti dan za redom u strogom centru srpske prestonice okuplja se dvadesetak hiljada Srba na koncertima prkosa agresoru.

"Kakvi su to ljudi, šta je to u njihovim glavama?! Meni tu ništa nije jasno. Taj narod mora da je lud!", kažu da je ovako reagovala Medlin Olbrajt, američki državni sekretar kada je čula za beogradsko "dešavanje naroda".

"Sta ce biti s
Belom kucom, Bili?"

A na beogradskim ulicama poslednjih dana sve je više duhovitih parola kojima se goloruki narod odupire svetskim silnicima.

Na potpuno demoliranom američkom Kulturnom centru u Knez Mihailovoj ulici neko je ispisao:

"PRVO SRPSKO NEVIDLJIVO STAKLO"

Nedaleko odatle na fasadi prestoničke zgrade grafit pitalica:

- Kako Bil svira saksofon?
- Očajno!

- A kako ratuje?
- Mnogo bolje svira!


Redovne informacije iz Novog Sada i Vojvodine
http://www.vojvodina.com

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange