GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 30. mart 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar

Last update: 30/04/99 00:17 (GMT +01:00)

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu


 

DISKUSIJA - MESSAGE BOARD


Najnovije vesti...

The Latest news... (in English)Balkanski špijuni ponovo jašu
Širom "demokratskog sveta" već otpočele represalije nad nedužnim srpskim civilima

Srbe otpuštaju sa posla, prate, maltretiraju...

KOPENHAGEN - Dansko civilno vazduhoplovstvo suspednovalo je "iz bezbednosnih razloga" tri čistačice srpskog porekla, iako imaju dansko državljanstvo, javio je juče nacionalni radio.

Niko u civilnom vazduhoplovstvu nije želeo da komentariše ovaj slučaj ali, kako navodi radio, one su suspendovane iz straha od sabotaže, zbog učešća šest danskih aviona u agresiji na Jugoslaviju.

Oko hiljadu Srba demonstriralo je u subotu ispred američke ambasade u Kopenhagenu, bacajući na zgradu "molotovljeve koktele" i gađajući prozore praćkama, javlja Rojters.

SIDNEJ- Kako "Glas" saznaje i Srbi zaposleni u sidnejskom komunalnom preduzeću ostali su bez posla zbog agresije NATO na Jugoslaviju. Bez ikakvog objašnjenja rukovodstvo preduzeća suspendovalo je 14 Srba australijskih državljana sve dok traje "rat na Balkanu".

LONDON - Specijalna odeljenja britanske policije i kontraobaveštajne službe MI 5 počeli su da prate Srbe koji žive na Ostrvu, objavio je prekjuče tiražni "Sandej telegraf". Tajne britanske službe angažovale su veliki broj ljudi da prate Srbe. Srpski informativni centar u Londonu naglašava da za ovakvom akcijom britanske policije nema potrebe jer Srbi nisu teroristi.


Jugoslovenski sportisti odlučno protiv agresije NATO

NATO STOP STRIKE!

Vrhunski jugoslovenski sportisti razasuti širom sveta svakodnevno protestvuju protiv NATO napada. Kapiten jugoslovenske fudbalske reprezentacije, igrač japanske "Nagoje" koristi svaku priliku da izrazi svoj protest.

U poslednjem kolu japanskog šampionata popularni Piksi je postigao go. Odmah potom je publici i celom svetu skinuvši dres pokazao je šta misli o NATO silnicima.

Hvala Piksi!


Novi uspeh PVO Druge armije VJ

"Harijer" oboren blizu Podgorice

BEOGRAD - Protivvazdušna odbrana Druge armije Vojske Jugoslavije oborila je u noći između ponedeljka i utorka, nešto posle ponoći jedan avion NATO avijacije nedaleko od Podgorice, najverovatnije tipa Harijer, javila je RTS. PVO Druge armije VJ gađala je preksinoć dva aviona NATO, koji su u niskom letu, nakon gađanja aerodroma Golubovci, nadletali Podgoricu.

Jedan avion je pogođen i pao je na Paštrovačku goru, javio je dopisnik RTS i dodao da su pad aviona potvrdili i meštani koji su počeli da tragaju za pilotom.

Dopisnik RTS-a navodi da je Televizija Crne Gore snimila jednu veliku vatrenu kuglu, koja je nepravilnom putanjom padala prema zemlji, a da je snimak emitovan oko 1.55 sati.

Pretpostavlja se da je reč o avionu tima Harijer, a podaci o avionu biće saopšteni nakon uviđaja, javio je RTS.

U okolini Podgorice ule su se oko ponoći tri snažne detonacije.


Predsednik Boris Jeljcin osudio agresiju na SRJ

Rusija mora da rešava svoje probleme

MOSKVA - Predsednik Boris Jeljcin rekao je juče, u godišnjem obraćanju federalnom parlamentu, da se ne sme dozvoliti da Rusija bude uvučena u bilo kakav rat i da pre rešavanja tuđih, zemlja mora da reši sopstvene probleme.

Jecljin je gubernatorima i poslanicima naglasio da govori u "veoma dramatičnom trenutku", osudivši udare NATO na Jugoslaviju, koji se nastavljaju "mimo Saveta bezbednosti i Povelje Ujedinjenih nacija, rezona i razuma".

"Kriza na Balkanu zahteva da donosimo ne emotivne ocene, nego odmerena dejstva. Sve više političara shvata da gruba sila u ovakvoj situaciji ne može ništa da postigne", rekao je ruski predsednik. On je podsetio da je u Beograd, "sa svim uputstvima", uputio premijera Jevgenija Primakova. Jeljcin je procenio da ruski uticaj može mnogo da znači, ali je ipak naglasio da Rusija pre svega treba da rešava sopstvene probleme.

"Mislim da će naša reč u kosovskom sukobu mnogo odlučiti. Pokušavamo da sprečimo nove podele u svetu i naša je obaveza da ne dopustimo sporove u zemlji", rekao je Jeljcin.

"Građani Rusije, naravno, brinu o Jugoslaviji, ali još više za svoju zemlju. Naš uticaj u svetu zavisi od toga kako rešavamo probleme kod kuće", dodao je on. Predsednik je ocenio da odnosi Rusije sa NATO ne mogu biti "odmrznuti dok savez ne shvati opasnost vojne opcije protiv Jugoslavije".


Redovne informacije iz Novog Sada i Vojvodine
http://www.vojvodina.com

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange