GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Nedelja 28. mart 1999.
 Broj 283
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Iza kulisa agresije na Jugoslaviju,srpski kompjuterski hakeri svrstani u grupe "Crna ruka" i "Srpski anđeli" napravili pometnju u kompjuterskim sistemima agresora

Rat hakera do istrebljenja

- Nisu nam ni do kolena, potpuno ćemo razbiti kompjuterski sistem agresora - poručuju srpski hakeri

Preksinoć nije oboren samo "nevidljivi". Stradao je i centralni kompjuter američke ratne mornarice, a većina oficijelnih sajtova zapadnih agresorskih Vlada osvanula je juče ujutru znatno oštećena.

Jugo hakeri opet jašu. Svojevremeno akteri bespoštednog srpsko- hrvatsko-šiptarskog kompjuterskog rata u slučaju "Dinko Šakić" hakeri iz grupe "Crna ruka" ponovo su se oglasili. Najpre je u subotu nešto posle tri sata ujutru "izbušen" centralni kompjuterski sistem američkih marinaca. Iako je reč o jednom od najobezbeđenijih svetskih sistema "crnorukaši" su uspeli da izbrišu sve podatke sa mrskog im agresorskog kompjutera.

 

Rusi provalili "Nimic"

Ruski hakeri provalili su preksinoc na zvanični sajt američkog nosača aviona "Nimic" (US Nimitz), na kojem je umesto uobičajenog teksta napisano "ruski hakeri protiv agresije na Jugoslaviju".

 

Mladi Srbi, kompjuterski genijalci razasuti svuda po svetu, a okupljeni u "Crnoj ruci" i "Srpski anđelima" tvrde da imaju strogo poverljiv spisak svih servera i najvažnijih vojnih računara u bazama NATO širom Evrope i kažu da se sada u ratnim uslovima neće libiti da pokrenu "rat do istrebljenja".

Kolika je realna potencijalna opasnost virtuelne ofanzive srpskih hakera najbolje govori podatak da su protekle noći gotovo svi vojni računari zemalja članica NATO povučeni sa Interneta i prebačeni na specijalno obezbeđene vojne satelite.

Ništa začuđujuće, ako se zna da je čitav sistem komandovanja zapadne alijanse kompjuterizovan i da hakerski upadi mogu potpuno dezorjentisati NATO armadu.

- Naša zemlja je napadnuta. I mi zajedno sa njom! Ako su i postojala, sada su definitivno prestale sve ideološke razlike i razmirice. Tek sada će se videti koliko može srpska hakerska elita. A može mnogo! - kaže za "Glas" jedan od "jačih" beogradskih hakera koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

Po njegovim rečima u sledećih nekoliko dana ovdašnji hakeri pokrenuće široku ofanzivu koja će, uverava nas on, imati za rezultat potpuni krah kompjuterskih sistema zapadnih zemalja. Na meti ovih modernih vitezova naći će se svi vojni i zvanični vladini sajtovi i sitstemi zemalja agresora, ali i svih onih zemalja koji podržavaju napad na Jugoslaviju, pre svega Hrvatske.

- U Briselu, Vašingtonu, ali i Zagrebu odlično znaju koliko možemo. Zato su ovih dana otpočeli sa uvođenjem novih zaštitnih sistema. Ali, džaba im, nisu nam ni do kolena... - tvrdi naš sagovornik.

U senci neviđene agresije na našu zemlju, vodi se uveliko i onaj drugi - virtuelni rat. Za sada tu bitku dobijamo.

D.J. V.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange