GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Nedelja 28. mart 1999.
 Broj 283
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu


Najnovije vesti...

Latest news... (in English)


Predsednik Milošević sa državnim i vojnim vrhom

Jedinstvo oružanih snaga i građana

Razmotrena situacija nakon prvih dana odbrane od agresora

BEOGRAD - Predsednik Republike i Vrhovni komandant oružanih snaga Jugoslavije Slobodan Milošević održao je juče sastanak sa najvišim državnim i vojnim rukovodiocima.

Ocenjeno je da se, s obzirom na dosadašnja iskustva i preduzete mere i aktivnosti, kao i odličnu koordinaciju rada vojnih i civilnih vlasti nesumnjivo učvršćuju svi faktori od značaja za odbranu zemlje.

Konstatovano je da javne službe uspešno funkcionišu i da se sprovode uredbe Savezne vlade, donete u cilju regulisanja pitanja od interesa za funkcionisanje države u uslovima ratnog stanja. Nadležne institucije ostvaruju brigu o interesima i sigurnosti građana i obezbeđenju svih neophodnih uslova za njihov život i rad.

Naglašeno je da naše građane i oružane snage povezuje čvrsto jedinstvo, visoka patriotska svest i odlučnost da se istraje u pravednoj borbi protiv zločinačkog agresora. Građani ispoljavaju i visoku ličnu odgovornost, kao i visok stepen međusobne solidarnosti.


Posle obaranja američkog borbenog aviona F-117

Nije baš tako nevidljiv

PVO Vojske Jugoslavije prva koja je uspela da ga uništi

BEOGRAD - Protvvazdušna odbrana Vojske Jugoslavije oborila je preksinoć avion za koji je do 27. marta 1999. godine u 22 časa verovano da je, zbog svoje radarske nevidljivosti, praktično nepobediv, američki F-117 A "najthok". RTS emitovala je preksinoć snimke zapaljene olupine borbenog aviona sa oznakama američkog ratnog vazduhoplovstva i identifikacionim brojem AF-806, što znači da je iz sastava 49-tog lovačkog puka, stacioniranog u vazduhoplovnoj bazi Holomen u Novom Meksiku, jedinoj jedinici koja je opremljena tim avionom.

Američka televizijska stanica Si-En-En emitovala je četvoročasovnu emisiju "uživo" sa temom nestanka jednog "stelt" aviona, a Bela kuća je zakazala vanrednu konferenciju za novinare. Opširnije


"Stelt" pao, vojnici oduševljeni

PODGORICA - Komanda Druge armije Vojske Jugoslavije saopšila je da "na vest o obaranju jednog visoko sofisticiranog aviona NATO-a, u okolini Rume, među pripadnicima jedinica Druge armije, ne prestaje oduševljenje".

"U Komandu Armije u Podgorici neprekidno stižu informacije o izvanrednom moralu i novom jačanju motiva za odlučnu odbranu otadžbine. Obaranje aviona vidi se kao još jedan dokaz izuzetne uspešnosti protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije, posebno zato što se, sve do sada, 'nevidljivi', inače veoma ružan avion, u svetu smatrao nepobedivim" - saopštava Druga armija VJ, naglašavajući da će pripadnici tih jedinica "vrlo brzo dokazati da vojnici NATO nemaju šta da traže na prostoru Jugoslavije".


Svetlana Momčilović iz Buđanovaca svedoči ekskluzivno za "Glas javnosti"

Gledali smo kako neprijateljski avion pada

BUĐANOVCI - Bila sam na ulici kada su naši pogodili avion. Na nebu je odjednom nešto zasvetlelo. Nismo znali šta se dešava pa smo se razbežali po baštama, a meni se učinilo da je ogromna vatrena buktinja sa neba pala baš na kraj susedne ulice - kaže Svetlana Momčilović, mlada trgovkinja iz Buđanovaca.

- Potres i eksplozija u trenutku pada nisu bili toliko snažni, a našem iznenađenju nije bilo kraja kada je ubrzo jedan od komšija sa vešću da je oboren najsavremeniji američki avion vredan 45 miliona dolara.

N. N.


Iza kulisa agresije na Jugoslaviju,srpski kompjuterski hakeri svrstani u grupe "Crna ruka" i "Srpski anđeli" napravili pometnju u kompjuterskim sistemima agresora

Rat hakera do istrebljenja

- Nisu nam ni do kolena, potpuno ćemo razbiti kompjuterski sistem agresora - poručuju srpski hakeri

Preksinoć nije oboren samo "nevidljivi". Stradao je i centralni kompjuter američke ratne mornarice, a većina oficijelnih sajtova zapadnih agresorskih Vlada osvanula je juče ujutru znatno oštećena.

Jugo hakeri opet jašu. Svojevremeno akteri bespoštednog srpsko- hrvatsko-šiptarskog kompjuterskog rata u slučaju "Dinko Šakić" hakeri iz grupe "Crna ruka" ponovo su se oglasili. Najpre je u subotu nešto posle tri sata ujutru "izbušen" centralni kompjuterski sistem američkih marinaca. Iako je reč o jednom od najobezbeđenijih svetskih sistema "crnorukaši" su uspeli da izbrišu sve podatke sa mrskog im agresorskog kompjutera. Opširnije


I kada je Stojković skinuo dres Nagoje...

NATO, prekini napade

Kapiten jugoslovenske fudbalske reprezentacije Dragan Stojković je predvodio klupske drugove u meču protiv Kobea. Ispod dresa Nagoje Piksi je nosio majcu sa natpisom "NATO, prekini napade". Čitava japanska javnost jasno je videla šta piše kada je Stojković, posle asistencije kod gola svog tima, skinuo dres i okrenuo se ka svim stranama stadiona i TV kamerama.

- I ja ne bih igrao da je Japan članica NATO pakta - rekao je Piksi. - Ovako, u svim medijima govorim istinu o tom bezumlju prema našoj domovini, a za teren sam spremio čitavu garnituru poruka koje će svi jasno moći da pročitaju.

Kakva je situacija u javnosti "zemlje izlazećeg sunca"?

- Konfuzna. Televizija redovno prenosi signale iz Amerike, ali nisam siguran koliko im Japanci veruju. Klinton i Bler su valjda jedini na svetu koji veruju da je rat pravo rešenje.

Vlade Divac predvodio demonstracije u Los Anđelesu

NATO ubistvo!

Vlade Divac je još jednom pokazao Americi i celom svetu koliki je Srbin. Sa svojom porodicom predvodio je protest u Los Anđelesu na kome je učestvovalo preko 2.000 ljudi. Demonstranti su se okupili ispred zgrade Federalne administracije sa parolama na kojima je pisalo: "Zaustavite bombardovanje", "NATO ubistvo"...


Prve ratne bebe

SUBOTICA - Tokom vikenda u vreme tzv. "vazdušne opasnosti", u porodilištu subotičke bolnice rođena su dva dečaka i dve devojčice. Bebe i njihove majke su dobro.

V. K.


Na području Federacije Bosne i Hercegovine

Pogođen avion i helikopter

Specijalni dopisnik "Glasa" iz Bijeljine javlja da NATO pada li pada po Bosni

BIJELJINA - U ataru sela Krstac, u Federaciji BiH, pretprošle noći se srušio helikopter SFOR-a koji je bio u misiji spasavanja pilota jednog od oborenih američkih aviona, saznaje "Glas" u krugovima bliskim Ministarstvu odbrane RS. Isti izvor navodi da je u helikopteru nastradalo 12 komandosa, koji su se vraćali u bazu SFOR kod Tuzle.

Na području sela Sapna, takođe u Federaciji BiH, u 2.15 sati pretprošle noći, prema istom izvoru, srušio se lovac NATO, avion koji je bio zaštita spasilačkoj ekipi SFOR koja je iz SRJ izvlačila pilota oborenog "noćnog sokola". Taj avion nije uspeo da se domogne američke baze "Orao" u sastavu SFOR kod Tuzle.

Jake snage SFOR okružile su mesta padova helikoptera i aviona, udaljena nešto manje od dva kilometara od granice Federacije BiH i Republike Srpske. Pristup selima Krstac i Sapna je onemogućen civilima i novinarskim ekipama. Rejon sela Krstac i Sapna neprekidno nadleću helikopteri SFOR.

N.V.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange