GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 25. mart 1999.
 Broj 280
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Posle detonacija primećeno nekoliko požara koji su brzo lokalizovani

Pet projektila na Novi Sad

NOVI SAD -Prema prvim, zvanično još uvek nepotvrđenim informacijama, područje novosadskog atara pogodilo je pet projektila, a pali su u neposrednoj blizini kasarni na Majevici i Trandžamentu, policijskog punkta na Klisi i u Industrijskoj zoni. Na sreću, poginulih ni ranjenih nema, a nije pričinjena ni značajnija materijalna šteta. Kako smo saznali od šefa smene u novosadskom SUP-u, zabeleženo je samo nekoliko manjih požara koji su sanirani u rekordnom roku.

 

Problem skloništa
Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Izvršnog odbora dr Stevan Vrbaški i Časlav Popović obišli su pojedine delove grada odmah nakon napada. "Sve potrebne mere predostrožnosti adekvatno su primenjene. Ukoliko ne bude daljih napada na grad, odnosno ukoliko ne budu gađani vitalni komunalni objekti, problema u funkcionisanju svih tehničkih sistema važnoh za život građana neće biti", najavio je Popović, izražavajući pri tom nezadovoljstvo što pojedina javna skloništa nisu bila dostupna građanima.

Neposredno nakon vazdušnog udara na Detelinari, u blizini kasarne na Majevici, na nekoliko stambenih zgrada popucala su stakla, a prema priči stanara, iza kasarne (na delu gde je poligon) primećen je požar, koji je ubrzo lokalizovan. U većem delu naselja Bistrica odmah po napadu nestalo je struje, stanari su se uglavnom okupili ispred zgrada, ali panike nije bilo.

Od detonacija na železničkoj stanici puklo je pet velikih stakala, ali su ipak vozovi kretali po ustaljenoj satnici. Autobusi GRAS-a su redovno saobraćali, na ulicama se nije bilo puno vozila, osim što je patroliralo je puno policajaca. Telefonske veze su bile gotovo u prekidu, a brojnim mobilinim pretplatnicima sa pozivnim 063 izgubili su signal.

U Hitnoj pomoći stanje ne smatraju posebno alarmantnim. Uspaničeni građani se javljaju pre svega zbog psihosomatskih smetnji, ali se najveći broj „intervencija" završava na savetima, dok dežurne ekipe izlaze samo kod zaista ozbiljnih slučajeva

Četvoro povređenih
Izvršno veće AP Vojvodine potvrdilo je da je u vazdušnom napadu na našu zemlju 17 projektila palo na Novi Sad, Kulu, Sombor i Pančevo, pri čemu su povređene četiri osobe. Kako kažu, znak na vazdušnu opasnost dat je blagovremeno, a situaciju na terenu kontrolisali su nadležne službe.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange