GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 23. mart 1999.
 Broj 278
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore Rojters tvrdi

Napadi mogući već večeras

LONDON (Beta-Rojters) - Vazdušni udari NATO mogli bi da počnu već večeras ukoliko specijalni američki izaslanik Ričard Holbruk „u poslednjem trenutku" ne uspe da ubedi Slobodana Miloševića da prihvati sporazum iz Rambujea, javila je agencija Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika iz sedišta NATO.

- Svedoci smo da Miloševićeve snaga izvode veliku ofanzivu na Kosovu i znamo da on veruje da može zbrisati Oslobodilačku vojsku Kosova za nedelju dana. Sada kada su kosovski Albanci potpisali mirovni plan, imamo moralnu obavezu da ih zaštitimo i zaustavimo ofanzivu - rekao je zvaničnik NATO.

Drugi izvor iz sedišta NATO rekao je Rojtersu da su, zbog rastućih neprijateljstava na Kosovu i povlačenja verifikatora OEBS, „diplomatiji verovatno preostala još samo 24 časa". Ti izvori navode da NATO razmišlja o promeni prvobitnih planova za vazdušne udare u dve faze sa „pauzom" nakon prvih 48 časova kako bi se omogućilo Miloševiću da promeni stav.

Taj plan, načinjen tokom oktobarske krize, podrazumeva snažan napad iz vazduha na jugoslovenske sisteme protivvazdušne odbrane i ključne komandne i komunikacione centre VJ.

Prema izvorima Rojtersa, čelnici NATO nastoje da u spisak ciljeva vazdušnih udara uključe i ključne vojne baze i mesta na kojima su koncentrisane oklopne jedinice koje se nalaze na Kosovu ili oko te pokrajine, kako bi „usporili kopnenu ofanzivu srpskih snaga", koja je, prema zapadnim obaveštajnim izvorima, „u toku".


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange