GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 23. mart 1999.
 Broj 278
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Pripadnici „OVK" u Mališevu u više navrata pucali na snage bezbednosti

Teroristi napali policiju

Kod Suve Reke u napadima „OVK" na policiju ranjeno troje separatista

PRIŠTINA - Put Priština - Podujevo prema Nišu i Beogradu i dalje je zatvoren za saobraćaj. Tokom pretprošle noći i juče, albanski teroristi su u više navrata minobacačima, ručnim bacačima i automatskim oružjem gađali policijsku stanicu u Mališevu. Policija je odgovorila na vatru i odbila napade. Među policajcima u ovim sukobima nema povređenih, potvrđeno je u prištinskom Media centru.

Iselilo se 25.000 ljudi

PRIŠTINA (Beta) - Portparol Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNCR) u Prištini Fernando del Mundo izjavio je juče da je u regionu Srbice oko 25.000 ljudi napustilo kuće.

U subotu su u tom regionu počeli sukobi snaga bezbednosti i pripadnika separatističke"OVK". Portparol UNCR u Prištini rekao je juče da je iz regiona Srbice za vikend izbeglo oko 5.000 osoba, koje su otišle u Kosovsku Mitrovicu i Glogovac. Predstavnici UNCR su krajem prošle nedelje kazali da je od februara područje Vučitrna napustilo oko 23.000 ljudi.

 

Na kosovskim putevima juče je bilo mnogo više policijskih kontrola nego do sada. Na putevima, posebno onim iz pravca Beograda, preko Kraljeva, Raške i Kosovske Mitrovice ka Prištini, retki su putnici. Ova saobraćajnica je slobodna, kao i put koji vodi ka Gnjilanu, prema Vranju i Nišu. Ovom deonicom uglavnom se usmeravaju autobusi ka Beogradu, dok „teretnjaci" radije idu Ibarskom magistralom.

Albanski izvori navode da se protekle noći i juče pucalo na više mesta u srbičkoj, glogovačkoj, orahovačkoj, suvorečkoj i mališevskoj opštini. Saopštili su da su kod Suve Reke u sukobima s policijom i vojskom ranjena tri pripadnika „OVK", i da je u sukobima u srbičkoj opštini u protekla tri dana poginulo najmanje 16 Albanaca. Kako je saopštio Odbor za ljudska prava u Prištini, Albanci su napustili mnoga sela u Drenici. Takođe se navodi da je iz Ćireza „u zbeg" krenulo oko 15.000 Albanaca, da se jedan broj sklonio u džamijama, a da je veći broj ostao pod vedrim nebom na traktorskim prikolicama. Albanski izvori tvrde da se puca u Rečanima i Plužanima u suvorečkoj, kao i Žilivodama i drugim selima podno planine Ćićevice u vučitrnskoj opštini. Takođe, navode da je juče granatiran Likovac, gde se nalazi štab „OVK". Puca se i kod Prekaza, Mikušnice, Dubrave u srbičkoj, ali i Lapašnice, Obranže i drugim selima u podujevskoj opštini. Albanski izvori saopštili su da Albanci napuštaju sela u mališevskoj opštini, Crnoljevo, Trpeze, Donje Dragobilje i neka druga sela.

R. Barjaktarević


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange