GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 22. mart 1999.
 Broj 277
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Teroristički napad, sinoć u centru Prištine, u naselju Grmija

Poginula četiri policajca, jedan teško ranjen

PRIŠTINA - Četvorica policajaca su poginula, a jedan je ranjen u sinoćnjem napadu terorista na policijsku patrolu, petsto metara od centra Prištine, na putu ka naselju Grmija.

Teroristi vatru su otvorili iz automatskog naoružanja na policijsku patrolu.

D. M.


Holbruk večeras kod Miloševića

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Medlin Olbrajt izjavila je juče da šalje u Beograd specijalnog izaslanika Ričarda Holbruka s poslednjim upozorenjem predsedniku Miloševiću da „zaustavi agresiju" na Kosovu, ili će biti suočen s bombardovanjem, javlja Rojters.

„Ambasador Holbruk će naglasiti predsedniku Miloševiću da su vazdušni udari NATO protiv SRJ u pripremi", rekla je Olbrajtova u saopštenju izdatom u Vašingtonu.

Ona je dodala da će se Holbruk sastati s Miloševićem večeras i istakla da je to poslednja prilika da se izbegne bombardovanje.

„Holbruk će jasno staviti do znanja da Milošević ima krut izbor da zaustavi agresiju protiv kosovskih Albanaca i prihvati prelazno rešenje sa snagama NATO za implementaciju, ili da snosi punu odgovornost za posledice vojne akcije NATO", rekla je Olbrajtova.


Ne prestaju borbe na području kod Podujeva i Drenice, incidenti kod Glogovca

Teroristi napadaju vojsku i policiju

Poginuo policajac Goran Miladinović. Teško ranjeni Goran Milićević i Zoran Rakočević. Ubijeno sedam terorista. Blokirani putevi iz Prištine ka Podujevu i Beogradu. „OVK" prošle noći minirala most na reci Drenici

PRIŠTINA (Beta-Tanjug) - Borbe u okolini Drenice između snaga bezbednosti i pripadnika „OVK" nastavile su se i juče.

Jedan policajac je poginuo i sedam pripadnika „OVK" su ubijeni, dok su dva policajca ranjena u sukobima u regionu Srbice i Podujeva pre dva dana, saopštio je prištinski Media centar. Opširnije


Pošto su članovima KVM poništene vize, Vilijem Voker izjavio

Snagama NATO vize ne trebaju

U Makedoniji ostaje 150 verifikatora OEBS. Ostali se vraćaju u Beč

PRIŠTINA (Beta) - Članovi Verifikacione misije OEBS rano u subotu ujutro u velikom konvoju napustili su teritoriju Kosova, postupajući po nalogu za povlačenje koji je u petak izdao Knut Volebek, predsedavajući OEBS.

Šef KVM Vilijam Voker, koji je poslednji napustio teritoriju SRJ, izjavio je na graničnom prelazu Đeneral Janković da je evakuacija 1.381 člana misije obavljena bez problema, osim što su im jugoslovenski carinici na izlazu iz zemlje poništili vize. Opširnije


Kako javlja agencija Rojters posle sastanka Saveta NATO

Miloševiću ostalo samo nekoliko sati

BRISEL (FoNet) - Slobodanu Miloševiću ostalo je samo nekoliko sati da izmeni stav prema mirovnom sporazumu, pre nego što vojna akcija NATO postane neminovna - izjavio je predstavnik NATO posle jučerašnjeg sastanka ambasadora Alijanse u Briselu, javlja Rojters.

Kako se navodi Havijer Solana odmah nakon sastanka počeo je konsultacije sa savezničkim vladama, Kontakt grupom i UN o vojnim udarima na SRJ.

Savet NATO je, kako je rečeno, izrazio „veliku zabrinutost zbog naglog pogoršavanja stanja na terenu", podvukavši da je „vrlo jasno da Milošević koristi povlačenje verifikatora OEBS za sprovođenje novih akcija uz upotrebu tenkova i artiljerije".

- Izveštaji s terena govore da je u poslednjih 24 sata još 10.000 lica unutar Kosova napustilo svoje domove, čime se njihov broj približava onome iz oktobra prošle godine, kada je je NATO zapretio vojnim - upozorio je NATO. Vreme za otpočinjanje vazdušnih napada smanjeno je sa 48 sati na „nekoliko časova", dodao je taj zvaničnik NATO.


Volfgang Petrič, Kristofer Hil i Boris Majorski danas ponovo u SR Jugoslaviji

Poslednje upozorenje Beogradu

EU će učiniti sve da sačuva Kosovo unutar dosadašnjih granica, tvrdi Petrič

BEOGRAD (Beta) - Trojica međunarodnih posrednika u kosovskim pregovorima doputovaće danas u Beograd i pokušaće da ubede Slobodana Miloševića da ipak prihvati ponuđeni sporazum, saznaje se u zapadnim diplomatskim izvorima. Opširnije


Krvav bilans žestoke tuče navijača Crvene zvezde i Partizana uoči i posle 112. derbija

Na korak do „Hejsela"

BEOGRAD - Dvoje teško i više od pedesetoro lakše povređenih i 60 uhapšenih navijača bilans su žestoke prekjučerašnje tuče pristalica Crvene zvezde i Partizana uoči i posle 112. derbija večitih rivala na stadionu „Marakana". Malo je nedostajalo da se u Beogradu ponovi tragedija sa „Hejsela" 1985. godine na finalu Kupa šampiona, kada je u neredima poginulo četrdesetak navijača. Opširnije


Zbog kršenja Zakona o javnom informisanju Republike Srbije

„Koha ditore" na sudu

BEOGRAD (Beta) - Prekršajni postupak protiv izdavača i glavnog i odgovornog urednika prištinskog dnevnika na albanskom jeziku „Koha ditore", na zahtev Ministarstva za informacije Srbije, pokrenut je juče u Prištini zbog kršenja Zakona o javnom informisanju Republike Srbije.

Ministarstvo je zatražilo pokretanje postupka protiv preduzeća „Koha" d.o.o iz Prištine, kao osnivača i izdavača lista „Koha ditore", i odgovornog urednika ovog lista Batona Hadžijua.

U obrazloženju zahteva, Ministarstvo je ocenilo da je „Koha ditore" člancima „Sada Kosovo očekuje lociranje NATO trupa" i „Tači pozvao srpski narod da se distancira od režima", s podnaslovom „Ono što se dešava na Kosovu je genocid", od 19. marta 1999. godine - prekršio član 67 Zakona o informisanju.

Pravni zastupnici „Koha ditore" odbacili su tvrdnje ministra za informacije Srbije Aleksandra Vučića da je ovaj list „izazivao nacionalnu netrpeljivost i mržnju".


Selektor reprezentacije Jugoslavije, Milan Živadinović, među 23 kandidata uvrstio i napadača Partizana

Nenad Bjeković na spisku za Hrvate !

Pozvani golman Obilića Nenad Lukić i štoper crno-belih Vuk Rašović, dok je sa spiska otpao kreator igre Partizana Đorđe Tomić

Šest dana uoči meča decenije selektor fudbalske Jugoslavije Milan Živadinović objavio je imena igrača koji će se konkurisati za tim 27. marta na „Marakani" protiv Hrvatske. Uz spisak 23 aduta kormilar plavih je brojnim novinarima ponudio uglavnom odgovor: „Nemam komentar"... Isto tako, većina predstavnika „sedme sile" ostala je bez teksta kada je pročitano ime poslednjeg na listi: Nenada Bjekovića, centarfora Partizana. Uz Belog nova imena na spisku selektora su njegov klupski drug Vuk Rašović i Obilićev golman - rekorder, Nenad Lukić. Sa druge strane, sa spiska je izbrisan organizator igre Partizana, Đorđe Tomić.. Opširnije

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange