GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 18. mart 1999.
 Broj 274
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Selektor Hrvatske Miroslav Blažević uveliko komentariše izbor kolege Milana Živadinovića

Šta će Kralj u Kragujevcu!?

Savićević sigurno neće igrati, ma kakav majstor bio, uveren je Ćiro

Selektor hrvatske reprezentacije Miroslav Blažević obelodanio je juče spisak kandidata za meč sa Jugoslavijom, ali i nastavio sa psihološkim ratom protiv kolege Živadinovića, plavih aduta Kralja, Savićevića... Nezvanični spisak plavih već je dospeo u Ćirine ruke što je odmah prokomentarisao u jučerašnjem „Vjesniku".

Bombardovanje i sprdanje sa zapadom

Hrvatski tisak prepun je priča o „fudbalskoj mobilizaciji u Beogradu".

- Imponira mi njihova mobilizacija za utakmicu sa nama. Unatoč bombardiranju kojim im prijete, jer su i oni svjesni kako je riječ u pustim prijetnjama bez trunke ozbiljnih namjera. Zbog toga se oni i mogu sprdati sa Zapadom, proizilizi da zapadnjake samo mi Hrvati ozbiljno shvaćamo - kaže na kraju Blažević.

 

- Senzacija nema. Jedino čemu sam se začudio vezano je za golmana Ivicu Kralja. Koliko je meni poznato, Kralja su kupili Nizozemci, PSV. Šta onda radi u Kragujvcu - pitao se Blažević. - Unatoč svemu što mu se događa, reč je o odličnom vrataru, inače ga Nizozemci ne bi kupili. Nije, doduše, imao sreće protiv naših momčadi, primio je pet od Kroacije u dresu Partizana i tri kao član Porta, ali ne menjam mišljenje o njemu. Vratarsko mesto je posebno, ali tri mu je utakmice dovoljno da oseti orijentaciju u prostoru, dah utakmice.

Na spisku je i Dejan Savićević. On će, ipak, morati da se dokaže u subotu, na derbiju Zvezde i Partizana.

- Ne mislim da bih morao gledati tu utakmicu zbog njega i ostale dvojice trojice igrača za koje i tako vjerujem da ne mogu konkurisati razigranim „inozemcima". Osobno mislim da Živadinović neće protiv nas uvrstiti Savićevića, ma kako velik majstor bio. Dugo nije igrao... Mislim da će se moj kolega opredeliti za igrače u punoj formi.

Novinari „Vjesnika" nisu propustili priliku da Blaževića podsete „da će jugoslavenski igrači pred susret podeliti premije sa Mondijala, da će svakome pripasti po 100.000 maraka".

- Novac i premije za ovu utakmicu su nebitni. Ako bi netko u ovom trenutku i postavio pitanje novca, odmah bi bio označen kao nepatriot. Jasno je da Jugoslaveni žele ispolizitirati utakmicu, inače ne bi o tome svakodnevno pričali na sva usta. Uostalom, recite mi što danas nije politika, na ovaj ili onaj način - pita se na kraju Ćiro Blažević.

V.V.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange