GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Četvrtak 18. mart 1999.
 Broj 274
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Marko NicovicMarko Nicović o potrazi MUP Srbije za Hašimom Tačijem

Interpol ne može odbiti poternicu

BEOGRAD - Međunarodnu poternicu za Hašimom Tačćijom, članom „OVK" i vođom albanskog pregovaračkog tima trebalo je predati Interpolu odmah pošto je osuđen, 1997. godine, jer se sad poternica može smatrati politički montiranom - kaže za „Glas javnosti" Marko Nicović, član Borda Međunarodne policijske asocijacije, nekada aktivista Interpola.

Odbiće zahtev

BEOGRAD (Beta) -Generalni sekretarijat Interpola neće uzeti u obzir zahtev jugoslovenskih vlasti za hapšenje Hašima Tačija, tvrdi Budimir Babović, potpredsednik Interpola.

Babović objašnjava da SRJ nije član Interpola od 1993. godine i da zato ne uzima u obzir zahteve koje dolaze od države nečlanice.

 

Nicović tvdi da Interpol ne može da odbije zahtev SRJ, ali da u konkretnom slučaju Hašima Tačija može da uspori proceduru, zbog sumnje da svrha poternice ima politički motiv.

- Bez obzira što naša zemlja nije članica Interpola, ta organizacija dužna je da se pozabavi poternicom na osnovu međunarodne konvencije Interpola o suzbijanju kriminala u svim zemljama sveta - objašnjava Nicović. Prema njegovom mišljenju Interpol može tražiti dodatne dokaze o tome da je Tači terorista i na taj način „usporiti" ceo slučaj.

- Nadležni u SRJ trebalo je, odmah po izricanju presude, da obaveste Interpol. Na taj način sprečili bismo i eventualnu mogućnost da se neki terorista u budućnosti politički angažuje kao što se to sada dogodilo - tvrdi Nicović.

S.Krainčanić


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange