GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Subota-Nedelja 13.-14. mart 1999.
 Broj 270
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Ivanov posle sastanka sa predsednikom SRJ

Sporazum bez stranih trupa

Slobodan Milošević definitivno i kategorično odbio razmeštanje vojnih formacija na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD (Beta) - Predsednik SRJ Slobodan Milošević „kategorički je i definitivno" odbacio svako razmeštanje na Kosovu stranih vojnih formacija radi obezbeđenja eventualnog sporazuma sa kosovskim Albancima, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Igor Ivanov nakon razgovora sa jugoslovenskim predsednikom. Ceo tekst...


Američki kongresmeni na jučerašnjoj sednici većinom glasova odlučili

Stižu američki vojnici za Kosovo i Metohiju

VAŠINGTON (Beta-Rojters) - Predstavnički dom američkog Kongresa juče je podržao slanje američkih vojnika na Kosovo, u okviru širih međunarodnih snaga zaduženih za primenu eventualnog mirovnog sporazuma.

Za slanje američkih vojnika na Kosovo glasalo je 219 članova Predstavničkog doma, protiv je bilo njih 191, čime je Klinton od ovog tela dobio zeleno svetlo da na Kosovo pošalje 4.000 američkih vojnika u okviru mirovnih snaga NATO od ukupno 28.000 vojnika.

U saopštenju Bele kuće koje je izdato nakon glasanja u Predstavničkom domu navodi se da je Klinton zadovoljan ishodom glasanja koje je, prema njegovoj oceni, „pokazalo široku podršku naporima administracije da se na Kosovu dođe do mira".

„Glasanje potvrđuje snažnu opredeljenost SAD da nastavimo sa našim naporima i obezbedimo neophodno vođstvo za postizanje mirnog rešenja za ovaj sukob", ocenio je Klinton.

Predstavnički dom je usvojio i amandmane na rezoluciju kojima se Klinton poziva da Kongresu podnese izveštaj o nizu pitanja vezanih za slanje vojnika i kojima se broj Amerikanaca ograničava na 15 odsto od ukupnog broja vojnika koje NATO bude poslao na Kosovo.


Fond PIO najavio

Penzije u sredu

BEOGRAD - Isplata prvog dela decembarskih penzija počeće 17. marta, najavljuje PIO fond uz napomenu da bi i drugi deo penzija za decembar trebalo da stigne do kraja meseca. Penzije će biti isplaćene kao akontacije u iznosu od 1.056 dinara.

T.R.


Dozvole za ulazak kamiona tek za nekoliko dana

Banane na „grani" cene lete u nebo

BEOGRAD - Zbog odluke Savezne vlade da za uvoz banana, narandži i mandarina treba dobiti dozvolu Saveznog ministarstva trgovine, uvoz je od prošle subote zaustavljen pa su cene ovog voća naglo je skočile. Juče je na kvantašku pijacu stigla manja količina banana koje su uspele da pređu srpsko-crnogorsku granicu, ali su odmah razgrabljene po ceni od 19 i 20 dinara. Narandži i mandarina na ovoj pijaci ima, kako kažu, u zanemarljivim količinama koje stižu iz sve praznijih magacina. Kilogram narandži na veliko košta 15 dinara, a mandarina oko 20 dinara.

Na granici, prema nezvaničnim informacijama, najmanje 70 šlepera ovog južnog voća čeka da uvoznici obezbede neophodne „papire". Prvi ulazak kamiona mogao bi se očekivati tek za nekoliko dana, jer vlasnici čija se roba zatekla na granici neće imati prednost u dobijanju dozvola.

S.J.


Mirjana Bobić - Mojsilović o premijeri dramskog teksta „Suze su O. K."

Sve je to zbog ljubavi

Sa pseudonimom ušla u pozorište. Svaka žena je tragetkinja. Pisala sam iz unutrašnje samoće

Biti apsolutno afirmisan u jednom javnom zvanju i debitovati u drugom. Nije mala hrabrost učiniti tako nešto u zemlji Srbiji. Dramski tekst prvenac Mirjane Bobić - Mojsilović „Suze su O.K." je na čitanju kod dramaturga Narodnog pozorišta bio s potpisom Aleksa Savić. Premijera je u nedelju na Maloj sceni u 20.30 časova. Mirjana Bobić -Mojsilović je napisala melodramu. Zadubljena u problematiku svojih kolumni i političkih eseja nije smetnula s uma da se istinski velike životne bure događaju uglavnom u čovekovim intimnim zabranima. Ono što njen komad čini još apartnijim u našem pozorišnom životu jeste to što u njemu postoji ogromna ženska uloga. S jasnom simbolikom sadržanom u imenu - Marija Kalić. Pevačica. NJena drama je u ljubavi prema dvojici muškarca, pesnicima - Simi Kralju i Viktoru Novaku.Ceo tekst...


Albanski teroristi sa planine Ćićevice napali pripadnike MUP-a kod Vučitrna i sela Milajić

Teško ranjena tri policajca

PRIŠTINA - Jake grupe terorista sa planine Čičevice, juče su izvršile oružani napad na policiju u selu Mijalić kod Vučitrna. Teroristi su napali selo nešto posle podne i tom prilikom teško su ranili policajce Gorana Tenjevića i Radomira Drmanića. NJima je pružena lekarska pomoć u KBC-u u Prištini. Policijsko pojačanje je otvorilo vatru i okršaj je trajao više od sat vremena. Potom su se teroristi razbežali. Nešto posle 16,30 sati, juče u centru Podujeva, terorističke bande su presrele policiju i tom prilikom teško su ranili policajca Stanimira Dimovića. On je ranjen u glavu i pomoć mu je pružena u KBC-u u Prištini. Situacija u ovom mestu od juče je ponovo postala napeta. Policija je blokirala reon i preduzela akciju na hvatanju terorista. Međutim, oni su se razbežali u okolna brda.

R. B.


Ubijen Milorad Vlahović Vlaja, bivši načelnik kriminalističke policije grada

Zaseda za pukovnika policije

Ubice ga sačekale ispred ulaza u SC „Košutnjak" gde je dolazio da igra mali fudbal

BEOGRAD - Ni pored detaljne policijske potrage ubice pukovnika Milorada Vlahovića Vlaje (44), bivšeg načelnika gradske Uprave kriminalističke policije i savetnika u UPK Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nisu uhvaćene.

Vlahović je ubijen preksinoć oko 19 sati ispred ulaza u Sportski centar „Košutnjak" u Ulici kneza Višeslava broj 72. Na njega je ispaljeno više hitaca iz pištolja kalibra 9 mm koji su bili smrtonosni . Vlahović je pogođen sa dva metka u glavu i četiri u leđa i odmah prebačen u Urgentni centar, gde je uprkos naporima lekara ubrzo izdahnuo.Ceo tekst...

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange