GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 12. mart 1999.
 Broj 269
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Ričard Holbruk posle razgovora sa Slobodanom Miloševićem za „Glas"

Sporazum mora biti potpisan

Reč je o mirovnom sporazumu, a ja nisam pregovarač NATO. Srpska strana i dalje odbija prisustvo bilo čijih stranih trupa. Milošević ozbiljno shvatio pretnje vojnom intervencijom

BEOGRAD - Nije bilo nikakvih pomaka u pregovorima oko potpisivanja mirovnog sporazuma. Srpska strana, na čelu sa Miloševićem, i dalje ostaje čvrsto pri stavu da nikakve strane trupe ne dolaze u obzir, bez obzira da li se radi o UN ili nekim drugim trupama - izjavio je za „Glas" američki izaslanik, Ričard Holbruk, u noći između srede i četvrtka u hotelu „Hajat", posle razgovora sa predsednikom SRJ Slobodanom Miloševićem. Prema njegovim rečima, sa Miloševićem se razgovaralo isključivo o aspektima mirovnog sporazuma a ne o dolasku NATO trupa na Kosovo i Metohiju. Ceo tekst...


Bivši američki senator nezadovoljan Hašimom Tačijem

Albanci zgrozili Dola

VAŠINGTON (FoNet) - Bivši američki senator Bob Dol izrazio je nezadovoljstvo zbog odbijanja kosovskih Albanaca da potpišu privremeni sporazum o Kosovu, iako su obećali da će to učiniti. „Iskreno, pomalo sam zgrožen ponašanjem kosovskih Albanaca. Da je sporazum bio potpisan u nedelju, kao što nam je bilo obećano, američki izaslanik Ričard Holbruk bi bio u mnogo boljem položaju da izvrši pritisak na predsednika SRJ Slobodana Miloševića", rekao je Dol u satelitskoj televizijskoj emisiji, koja je emitovana na TV Tirani. Dol je za nepotpisivanje sporazuma okrivio šefa delegacije kosovskih Albanaca i političkog komesara ilegalne Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, koji je, prema njegovim rečima - nestao. „Ne znamo gde je on. Mislim da se krije i oteže, što je veoma loša usluga narodu Kosova", ocenio je Dol.


Posle tuče u kojoj su makedonski kelneri u Skoplju pretukli dvadeset i dvojicu britanskih komandosa

Vlasnik „Dva jelena" tuži NATO

SKOPLJE (Tanjug) - Saša Kainovski-Panski, jedan od vlasnika skopskog restorana „Dva jelena" u kojem je, s četiri kelnera, pretukao 22 britanska podoficira iz sastava NATO, tužiće Zapadnu vojnu alijansu i tražiti od nje odštetu za polomljeni inventar. Ceo tekst...


Specijalni američki izaslanik treći put u salonu beogradskog frizera

Majstor Pantić ošišao Holbruka

BEOGRAD - Ponovni dolazak u Beograd specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Holbruk iskoristio je da još jednom svrati do salona beogradskog frizera Miloša Pantića.

- Javili su mi tokom popodneva da će stići. Došao je u utorak oko 18 sati s pratnjom. Bio je odlično raspoložen i rekao mi je da pravo iz Čikaga dolazi kod mene na šišanje - kaže majstor Pantić.

Holbrukova frizura je, prema rečima beogradskog frizera, bila u dosta lošem stanju:

- Baš je bio „zarastao". Rekao sam mu da je ovo treći put da ga šišam, te da se kod nas kaže „treća sreća", odnosno da će ovaj put njegova misija svakako biti uspešna. Samo se nasmejao. Posle šišanja izgledao je mnogo mlađi, što je i on primetio - kaže Pantić.

Rad na staroj mušteriji bio je veliko zadovoljstvo za Pantića:

- Pored napojnice od pet maraka, osećao sam se bezbednim. Znao sam da u narednih pola sata bombardovanja sigurno neće biti - uz osmeh je rekao Pantić.

J. P.


Prema saopštenju Prištinskog korpusa u rejonu sela Žur i Brezna jugozapadno od Prizrena

Teroristi napali graničare

PRIŠTINA (Tanjug) - Jače šiptarske terorističke grupe napale su juče granične jedinice Prištinskog korpusa u širem rejonu sela Žur i Brezna jugozapadno od Prizrena, kao i policijske patrole na putu Žur-Dragaš, saopštila je Služba za informisanje Komande prištinskog Korpusa. Ceo tekst...


Predstavnici KVM OEBS potvrdili pojačane snage bezbednosti Vojske Jugoslavije i MUP-a

Sukobi u okolini Prizrena

MUP i VJ otvorili artiljerijsku vatru na selo Ješkovo."OVK" napadala selo Prilužje

PRIŠTINA (Beta) - Predstavnici KVM OEBS u Prizrenu izjavili su da su juče oko deset sati pripadnici MUP Srbije i VJ otvorili snažnu artiljerijsku vatru na selo Ješkovo, jugozapadno od Prizrena.

Portparol KVM u Prizrenu Sajmon Geri rekao je da su verifikatori OEBS u zajedničkoj akciji policije i vojske kod Ješkova registrovali i tenkove VJ. On je rekao da se na tom području nalaze još četiri sela, ali da je vatra otvorena samo na selo Ješkovo. Ceo tekst...


Zbog čedomorstva uhapšena Jasna Lugonja

Ubila bebu

NOVI SAD - Dežurni istražni sudija Nenad Simović saslušao je i odredio pritvor Jasni Lugonja (22), koja se tereti za ubistvo svoje osmomesečne kćerke Stanislave.

U noći između 9. i 10. marta, novosadskoj policiji je prijavljen nestanak male Stanislave koja je, navodno, ukradena iz krevetića dok je otac Dejan bio na poslu, a majka Jasna se tuširala. Posle uviđaja, s roditeljima tada „nestale" devojčice, obavljen je informativni razgovor u SUP-u. Za to vreme policija je pronašla leš deteta u obližnjem kontejneru za smeće koji je potom odnet na obdukciju. Nedugo zatim, dežurnom istražnom sudiji privedena je, kao osumnjičena za zločin, Jasna Lugonja, koja je priznala krivicu.

Prema saopštenju SUP-a ona je, ostavši sama u stanu, ćerku najpre utopila u kanti s vodom i potom je zamotala u najlonski džak i bacila u kontejner. Da bi prikrila ubistvo, presekla je telefonski kabl, sakrila ključ od stana, a onda policiji prijavila da joj je dete neko oteo. Kako saznajemo, pretpostavlja se da je mladoj majci, nezaposlenom telefonskom tehničaru, beba predstavljala preveliku obavezu.

R. Vizi


Naš reprezentativac sada na meti Rimljana

Roma hoće Jugovića!

Vladimir Jugović se poslednjih dana nalazio na meti kritičara u španskoj štampi zbog slabih igara za Atletiko, ali i na meti nekoliko klubova koji bi želeli da ga u junu vide u svojim redovima. Prva i najupornija je italijanska Roma.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange