GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 10. mart 1999.
 Broj 267
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Ričard Holbruk, prema nalogu Medlin Olbrajt, juče doputovao u Beograd

Presudna runda u Belom dvoru

BEOGRAD - Upozoriću predsednika SRJ Slobodana Miloševića da Vašington očekuje da on u narednih nekoliko dana promeni svoj beskompromisni stav o Kosovu - izjavio je Ričard Holbruk specijalni izaslanik američkog predsednika juče po dolasku u Beograd, prenosi Rojters.

- Ovde sam na zahtev državnog sekretara Medlin Olbrajt i predsednika Bila Klintona kako bih o situaciji razgovarao sa predsednikom Miloševićem - podvukao je Holbruk.

Stigao i Hil

BEOGRAD (Beta) - Američki izaslanik Kristofer Hil pridružio se sinoć Ričardu Holbruku u Beogradu. Jedan američki diplomata, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da su se Holbruk i Hil susreli već sinoć, a prema njegovim rečima „moguće je da će oni u Beogradu ostati i sutra".

 

Američki posrednik je potvrdio i da će Miloševiću preneti američki stav o posledicama „ukoliko se situacija dramatično ne popravi pre i za vreme razgovora u Parizu".

Inače, Ambasada SAD u Beogradu juče je saopštila da će program Holbrukovih političkih aktivnosti početi tek danas, prenela je agencija Beta.

Prema rečima diplomatskog izvora našeg lista, bliskog ovoj ambasadi, tačan termin Holbrukovog sletanja na beogradski aerodrom nikome nije bio poznat, a u ambasadu je stigla samo najava da će diplomata doputovati specijalnim vojnim letom.

- Prema Holbrukovom rasporedu on za sinoć nije imao u planu nikakve političke razgovore ili susrete u tom pravcu bilo sa predsednikom Miloševićem, ili sa drugim političarima - tvrdi izvor, dodajući da postoji mogućnost da Holbruk danas popodne održi konferenciju za štampu

S. M. Đ.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange