GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 03. mart 1999.
 Broj 261
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Pošto su snage SFOR-a razoružale 311. pešadijsku brigadu RS

Oružje prebačeno iz Šamca u Tuzlu

ŠAMAC (Beta) - Naoružanje 311. Pešadijske brigade Vojske Republike Srpske prekjuče ujutro oko 3.30 časova izneto je iz kasarne Posavski borci u Šamcu i uskladišteno u jednu od baza SFOR-a u Tuzli, javila je agencija Srna. Poručnik iz te kasarne Mitar Marković rekao je da je takođe odvezeno i oružje i kompletna sredstva iz baze u Srnicama i Obudovcu.

Komanda multinacionalne divizije „Sever" naredila je u ponedeljak „trenutno raspuštanje „ kompletne 311. pešadijske brigade VRS zbog „direktne umešanosti i pružanja podrške krijumčarenju oružja".

Pripadnici 311. brigade major Jovo Savić, kapetan Goran Todorović i poručnik Stevo Stević, koji su dobrovoljno otišli na razgovor sa predstavnicima SFOR-a u bazu Mekgavern kod Brčkog, vratili su se preksinoć oko ponoći, ali nisu davali nikakve izjave.

Kompletna akcija na šamačkom području, kako je rekao Marijus Tetli iz baze SFOR-a, izvršena je prema mandatu koji je propisan Dejtonskim sporazumom. Na pitanje novinara da li je 311. brigada raspuštena niko od odgovornih u kasarni nije dao odgovor. Na ulicama Šamca od jutros nema vozila SFOR-a.

Istraga u toku

BANJALUKA (Beta)- Portparol SFOR-a u Banjaluci major Dejvid Mejo saopštio je juče da je odluka o raspuštanju brigade VRS u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Mejo je rekao na konferenciji za novinare da je istraga o navodnom švercu oružja u toku i da se do njenog okončanja ne može sa sigurnošću reći koliko je naoružanja zaplenjeno, ko je krijumčar i kome je oružje bilo namenjeno.

Mejo nije mogao da kaže ni kakva je sudbina nekolicine uhapšenih srpskih oficira dok se, kako je rekao, ne završi istraga koju vode predstavnici civilnih vlasti.

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.