GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 03. mart 1999.
 Broj 261
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Vuk Drašković o ustupcima po pitanju Kosova

Bolno ćemo zažmuriti

Referendum

- Referendum ni u kom slučaju nije prihvatljiv za nas i niko od Srbije ne može očekivati da dobrovoljno pristane na otcepljenje dela svoje teritorije - rekao je Drašković i ocenio da bi „u znak kompromisa, eventualno, mogao biti prihvatljiv referendum o Kosovu koji bi se sproveo na čitavoj teritoriji Srbije".

 

BEOGRAD - Albanci prema sporazumu u Rambujeu dobijaju autonomiju kakve u ovom trenutku nema u Evropi i to je dosta. Preko toga se neće ići - izjavio je Vuk Drašković, potpredsednik Savezne vlade i lider Srpskog pokreta obnove na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

On je naveo da su delovi ponuđenog sporazuma daleko od proklamovanih deset principa Kontakt grupe, ali i da je jugoslovenska vlast spremna da „bolno zažmuri" i prihvati neka sporna rešenja. Objašnjavajući o kakvim je eventualnim kompromisima reč, Drašković je podvukao primer sudstva:

- Srbi sa Kosova koji priznaju sudstvo ove države imaće ga na raspolaganju. Albanci koji hoće ombudsman imaće i njega. To je maksimalni ustupak na koji ćemo pristati.

Drašković je osudio, kako je rekao, „opasne teze nekih lidera, članova Vlade Srbije" koji pozivaju na dalje provociranje sveta, upoređujući takve poteze sa svojevremenim lobiranjem za odbijanje plana Z-4 u Republici Srpskoj Krajini.

M. T.


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.