GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Ponedeljak 01. mart 1999.
 Broj 259
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Ricard HolbrukObrad Kesić smatra da nema političke volje za bombardovanje Srbije

Holbruk spasava predsednika SRJ?

Ideju Pentagona o zameni Kosova za istočni deo BiH Stejt department odbio

BANJALUKA (Beta) - Ekspert za balkanska pitanja Obrad Kesić smatra da u ovom trenutku u Vašingtonu „nema dovoljno političke volje za bombardovanje Srbije". Opširnije


Specijalni izaslanik Evropske unije izjavio u Beču

Nezavisnost Kosmeta za Petriča nezamisliva

BEČ (Tanjug) - „Nezavisnost Kosmeta je nezamisliva, pošto se ta pokrajina nalazi u vrlo osetljivom regionu", ocenio je juče specijalni izaslanik Evropske unije za Kosovo i Metohiju Volfgang Petrič, koji je ujedno okrivio delegaciju kosmetskih Albanaca za neuspeh razgovora u Rambujeu. Petrič je, u emisiji „Preseštunde" na austrijskoj državnoj televiziji ORF, rekao da je politička situacija kako u Albaniji, tako i u Makedoniji veoma nestabilna i naglasio da bi nezavisnost Kosmeta označila i kraj Dejtonskog procesa u Bosni i Hercegovini. Austrijski ambasador je istakao da međunarodna zajednica sada u razgovorima sa Srbima i Albancima sa Kosmeta mora da ukaže da je jedina alternativa sporazumu rat.


Berlin za ugovor o dugoročnoj stabilnosti na Balkanu

Jeftinije ulagati u mir nego u rat

PARIZ (Beta-AFP) - Šef nemačke diplomatije Joška Fišer izjavio je da treba zaključiti ugovor o dugoročnoj stabilnosti na jugu Balkana kako bi se održao mir u regionu. Obraćajući se učesnicima Kongresa partija zelenih u Evropi koji se održava u Parizu, Fišer je ocenio da i „kada sukobljene strane na Kosovu budu prekinule borbe treba ostati oprezan".

„Evropa će morati da zaključi ugovor o dugoročnoj stabilnosti na jugu Balkana. U protivnom, situacija koja je trenutno na Kosovu mogla bi da bude praćena drugim sukobima", rekao je Fišer. Nemački ministar se izjasnio i za „solidarnost sa zemljama južne i istočne Evrope".

„Jeftinije je investirati u mir nego u rat. Treba da ulažemo u razvoj južnog dela Balkana i srednjeevropskih zemalja", rekao je Fišer.


Moskva upozorila SAD zbog Kosova

MOSKVA (FoNet) - U toku rusko-američkih konsultacija tokom boravka zamenika državnog sekretara SAD Strouba Talbota u Moskvi domaćini su „jasno stavili do znanja Vašingtonu da primena sile protiv Jugoslavije u bilo kojem vidu može da ugrozi postizanje političkog rešenja za Kosovo" - javila je agencija Interfaks.

„Ruska strana je ukazala na to da je u ovom trenutku najvažnije da se postigne politički sporazum koji će biti osnova za rešenje krize na Kosovu", ističe se u saopštenju. Tek posle toga, navodi dalje Interfaks, sledi usmeravanje pažnje na pitanja primene sporazuma.


Suroi: „OVK" će prihvatiti sporazum

PRIŠTINA (Beta-Rojters) - Oslobodilačka vojska Kosova prihvatiće sporazum o autonomiji strahujući da će inače potonuti u izolaciju, izjavio je Veton Suroi.

„OVK zna da će je njen narod i svet izolovati ako ne prihvati mirovni predlog", rekao je Suroi Rojtersu. „Ona mora da izabere da postane deo društva umesto da bude izdvojena".

Prema njegovoj proceni OVK se pokazala „kao važan katalizator promene" jer međunarodna zajednica je ponudila dogovor koji Kosovu omogućava „da gradi život pod zaštitnim kišobranom NATO-a".

„Moramo da shvatimo da živimo u federaciji koja se osipa. Sa srpskom kontrolom ovde je svršeno", dodao je Suroi.


Vojislav Šešelj na mitingu „Ne damo Kosovo i Metohiju ni po koju cenu" poručio okupljenima u Zemunu

Ako nas bombarduju, Albanaca neće biti

Britanijom i SAD vladaju homoseksualci, pedofili i lezbejke, tvrdi potpredsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Ako dođe do bombardovanja Srbi će prilično stradati, ali Albanaca na Kosovu i Metohiji više neće biti - poručio je predsednik Srpske radikalne stranke i potpredsednik Vlade Srbije Vojislav Šešelj na subotnjem mitingu održanom pod nazivom „Ne damo Kosovo i Metohiju ni po koju cenu" u zemunskoj hali „Pinki" u organizaciji SRS. Opširnije


Teroristi napali patrolu MUP kod sela Krikova

Policajac poginuo, drugi teško ranjen

PRIŠTINA (Beta - Tanjug) - Jedan policajac je ubijen, a jedan teško ranjen u subotnjem oružanom napadu na patrolu policije kod sela Krivovo na putu Priština - Peć.

Ubijen je Milorad Mitić (1966), policajac iz Vranja na službi u Glogovcu, a teško ranjen LJubiša Denić (1955) iz Kosova Polja, policajac u MUP-u Glogovac.

- Denić je hirurški zbrinut i nalazi se van životne opasnosti - izjavio je direktor prištinskog Kliničko-bolničkog centra docent dr Rade Grbić.

Prema izjavama istražnih organa na policijsku patrolu pucano je iz obližnje šume, odakle „OVK" često napada jedinice VJ i policije.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.