GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 26. februar 1999.
 Broj 257
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Maršal Sergejev razmatra ucešce ruskih trupa

Rusi dolaze na poziv vlasti SRJ

MOSKVA (Beta-AFP) - Ruska armija razmatra ucešce u eventualnoj mirovnoj operaciji na Kosovu, izjavio je juce ministar odbrane Igor Sergejev.

„Ucešce ruskog kontigenta u takvoj operaciji zavisi od odgovarajuceg poziva jugoslovenske strane", izjavio je Sergejev, a prenosi agencija Inter-faks. Premijer Ruske Federacije Jevgenij Primakov izjavio je u ponedeljak da bi Rusija mogla da pošalje jedinice u južnu srpsku pokrajinu pod uslovom da vlasti u Beogradu zatraže rasporedivanje medunarodnih snaga u toj pokrajini i ukoliko tu operaciju odobri Savet bezbednosti UN.


Jovan Krkobabic, predsednik Upravnog odbora Fonda PIO, najavio

Tri isplate u martu

Za penziju i po u martu treba 2,4 milijarde . Osnivanje posebnog fonda?

BEOGRAD - Penzionerima u Srbiji u martu ce biti isplacene tri polovine penzije, najavio je juce na sednici Upravnog odbora Republickog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje dr Jovan Krkobabic. Prva isplata, prema njegovim recima, ocekuje se od 3. do 5. marta, druga od 17. do 20. marta, a treca 31. marta. Opširnije


Miodrag Radusinovic, upravnik Carinarnice Podgorica izjavio

Crnogorski carinici odbijaju premeštaj

PODGORICA - Upravnik Carinarnice Podgorica Miodrag Radusinovic izjavio je da je odluka direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa o premeštanju 68 radnika iz crnogorskih carinarnica u carinarnice u Srbiji „politicki motivisana."

Radusinovic je rekao da je 38 radnika barske carinarnice i 30 radnika iz carinarnice u Podgorici, ukljucujuci i njihove upravnike, dobilo faksom, a ne redovnom poštom, obaveštenje o premeštanju na nova radna mesta u Srbiji.

- Ne radi se o motivima radnog karaktera, vec je to politicki motivisana odluka kojom nisam iznenaden - rekao je Radusinovic.

On to potkrepljuje cinjenicom da carinarnica u Podgorici vec dve godine obavlja carinske poslove na granici prema RS i da su svi njegovi apeli za pomoc ostali bez odjeka. Radusinovic je, uz žaljenje zbog celog dogadaja, porucio kolegama iz Srbije da ne dolaze u Podgoricu i troše novac i vreme jer se, kako je naglasio, Kertesova odluka nece poštovati.

I.C.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.