GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 17. februar 1999.
 Broj 249
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Maratonska istraga o smrti učenika Dragana Petrovića na ekskurziji

Majka traži istinu

Saslušanje sedam profesora. Da li su đaci bili sami?

GORNJI MILANOVAC - Po nalogu Okružnog suda u Čačku, u Opštinskom sudu u Gornjem Milanovcu počela je istraga o smrti Dragana Petrovića (13), učenika šestog razreda OŠ „Sveti Sava" koji se 14. juna 1997. godine utopio za vreme ekskurzije na Zlatiboru u jednom jezeru. Ponovo je naloženo da se sasluša sedam nastavnika koji su bili s đacima na ekskurziji, a koje sudski goni Gordana Petrović, Draganova majka.

Pred sudijom Miloljubom Filipovićem počelo je ispitivanje optuženih koji su istakli da niko od njih nije ostao kraj jezera za vreme posete đaka spomeniku udaljenom oko kilometar, jer se nije očekivalo da će se neko kupati, s obzirom da je voda bila hladna i prljava. Đaci su blagovremeno upozoreni da se ne kupaju, a da se uoči posete spomeniku njih nekoliko brčkalo, odakle su oterani. Niko od nastavnika nije primetio kada se Dragan s još pet đaka izdvojio i otišao prema jezeru, a za njegovo utopljene saznali su kad su se vratili s ostalim đacima od spomenika.

Majka Gordana je s advokatom Radojlom Perišićem tražila da se petoro dece koji su bili s pokojnim Draganom saslušaju na mestu događaja, a ne u sudnici, što nije prihvaćeno. Zahtevano je da se saslušaju i Zoran Stančić, milicionar iz Šapca i Srđan Čobanov, lekar iz Novog Sada, koji su pritekli u pomoć kao slučajni prolaznici.

- Želim samo istinu o smrti moga jedinca jer očevici kažu da su deca više časova, pre posete spomeniku, bila prepuštena sama sebi. Imam dokaze da se još tada kupao - kaže majka.

Novo ročište zakazano je za 2. mart, kad će biti saslušano pet učenika.

Ž. Perišić


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.