GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 17. februar 1999.
 Broj 249
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Olbrajt tvrdi da ima napretka u pregovorima

Bolje bi im bilo da malo požure

MERIDA (Beta-AFP) - Američki državni sekretar Madlen Olbrajt je ocenila da je postignut napredak u pregovorima o Kosovu u Parizu, ali je dodala da je potrebno da „obe strane požure".

„Mislim da je postignut napredak", rekla je Madlen Olbrajt u Meksiku, gde prati američkog predsednika Bila Klintona koji je tamo u 24-časovnoj poseti. Državni sekretar je podsetila da su članice Kontakt grupe dale srpskoj i albanskoj strani vremena do nedelje da postignu sporazum. „Ako pregovaraju s dobrim namerama, bolje bi im bilo da požure", zaključila je Madlen Olbrajt.


Zapadne diplomate tvrde da još nema sporazuma ni po jednoj tački

Ozbiljna pogodba tek u subotu?

Albanska strana popušta, Milošević pred odlukom da popusti ili da se suoči sa udarima

RAMBUJE (Beta-Rojters) - Pregovori u Rambujeu su ušli u deseti dan, a diplomate izjavljuju da dve strane nisu postigle sporazum ni o jednoj tački i da se do sada, izuzimajući sastanak sa američkim državnim sekretarom Madlen Olbrajt , nisu čak ni sastale. Opširnije


Nakon najave crnogorskog ministra turizma o samostalnom ukidanju viza

Turizam uz zatvorene granice, gde to ima?

Da smo čekali da odluči Savezna vlada, sami bismo sebe sahranili

BEOGRAD - Ministar turizma u Vladi Crne Gore Vladimir Mitrović najavio je da će Crna Gora, nezavisno od savezne države, ukinuti vize za strane turiste.

- Nakon što je bez saglasnosti savezne administracije otvorila granicu s Hrvatskom, a pre toga preuzela federalne ingerencije u vezi s uvozom, Vlada Crne Gore uskoro će sama ukinuti vize za strane turiste. Ministarstvo turizma je, na sednici Vlade, pokrenulo inicijativu u tom smeru - rekao je Mitrović podgoričkim „Vijestima". Velibor Zolak, predsednik Turističkog saveza Crne Gore, povodom izjave crnogorskog ministra, rekao je za „Glas":

- Odluku o ukidanju viza za turiste koji dolaze u Crnu Goru trebalo je doneti mnogo ranije. Smešno je baviti se turizmom koji je osnovna privredna grana u republici, kad su nam granice zatvorene. S obzirom da Crna Gora živi od turizma, ovakva odluka je nužnost. Jednako značajna odluka je otvaranje Debelog brijega, graničnog prelaza s Hrvatskom, jer smo sada u mogućnosti da, pored ostalog, koristimo usluge aerodroma Ćilipi koji je povezan s celim svetom. Zolak ističe da zahtev za ukidanje viza nije upućen direktno Saveznoj vladi, jer na saveznom nivou nema ravnopravnosti i Crna Gora je, prema njegovim rečima, u podređenom položaju.

- Nekoliko puta smo zahtevali od Savezne vlade da reši ovaj problem, ali smo ostali bez odgovora. Da smo i ovoga puta čekali na njihovu odluku, sami bismo sebe sahranili - zaključio je Zolak. U kabinetu ministra turizma Srbije Slobodana Čerovića rečeno nam je da „ministar ne može da da izjavu u vezi s ovim, jer je to u nadležnosti Savezne vlade". Pokušali smo da dobijemo i mišljenje Savezne vlade, ali u toku jučerašnjeg dana nismo mogli da stupimo u kontakt s relevantnim sagovornicima.

D. T. - A. Vč.


PIO Fond saopštio

Penzije danas

BEOGRAD - Isplata prvog dela novembarske penzije počeće danas, saopšteno nam je juče iz kabineta generalnog direktora PIO Fonda. Neizvesno je, ipak, da li će u bankama i Pošti biti dovoljno novca za sve penzionere. Iznos na čeku je isti, bez povišice.

T. R.


Kurdsko pitanje „zapalilo" Evropu posle hapšenja lidera pobunjenika koji se bore za nezavisnost

Odžalan izručen Turskoj

Demonstracije Kurda u svim većim evropskim gradovima. Odžalanovi sledbenici drže taoce u više grčkih i kenijskih diplomatskih predstavništava. Atina i Najrobi „peru ruke"

ANKARA/LONDON - Lider četrnaestogodišnje kurdske pobune za nezavisnost u jugoistočnoj Turskoj Abdulah Odžalan izručen je juče, pod još nerazjašnjenim okolnostima, turskim vlastima, što je izazvalo oduševljenje u Ankari, ali i masovne demonstracije Kurda širom Evrope. Opširnije


Milan Panić, predsednik upravnog odbora „ICN Pharmaceuticals" boravio juče u Podgorici i obećao

Portoriko i Kalifornija za otpuštene radnike

Mi smo gradili, oni ruše i otimaju. Našim lekovima kupuju socijalni mir. Svi ugovori ispoštovani

PODGORICA - Izađite iz fabrike što pre, platite nam štetu koju ste napravili, a pošto Panić nije revanšista ostaviću vas na miru. A ako nećete uradićemo to na drugi način, uputio je srpskim vlastima sa jučerašnje konferencije za novinare u Podgorici poruku Milan Panić, predsednik upravnog odbora „ICN Pharmaceuticals" povodom događaja u „ICN Jugoslavija". Opširnije


Svečanost na Dan zaljubljenih u Sabornoj crkvi u Pirotu

Venčani posle zlatne svadbe

Na dan Svetog Trifuna krštavali su se i venčavali i oni koji već odavno imaju unuke. O duhovnoj vezi Hilandara i Pirota svedoči pirotski ćilim na Svetoj gori

Sveštenstvo grada Pirota povodom 800 godina manastira Hilandar poziva Piroćance starije od 25 godina koji nisu kršteni da prime svetu tajnu krštenja, kao i supružnike koji nisu sklopili crkveni brak da to učine", glasio je poziv sveštenika u Pirotu koji se danima vrteo na lokalnom radiju. Opširnije

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.