GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 16. februar 1999.
 Broj 248
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Milan Milutinović: Državna delegacija spremna da potpiše mir

Uslov da Albanci prihvate 10 principa

Strane trupe u SRJ značile bi neprihvatljivu podršku terorizmu

PARIZ (Beta) - Jugoslovenska delegacija u Rambujeu spremna je da potpiše sporazum o Kosovu ako delegacija kosovskih Albanaca i međunarodna zajednica budu uvažile 10 principa Kontakt grupe, rekao je juče predsednik Srbije Milan Milutinović. Opširnije


Glas saznaje
Uskoro sednica Skupštine Srbije

Verifikacija rezultata pregovora iz Rambujea

BEOGRAD - Poslanici republičkog parlamenta uskoro će ponovo raspravljati o Kosovu na vanrednoj sednici Skupštine koja će se, kako „Glas" nezvanično saznaje u Vladi Srbije, održati odmah po okončanju srpsko-albanskih pregovora u Rambujeu. Skupština Srbije moraće zapravo da verifikuje rezultat pregovora državne delegacije u Francuskoj i to, kako kaže naš izvor, bez obzira na to da li će dve strane potpisati sporazum ili ne. Za Vladu Srbije važno je da republički poslanici zvanično podrže svaku odluku s kojom će se srpski pregovarački tim vratiti iz Rambujea, objašnjava sagovornik „Glasa". S. Krainčanić

 

Madlen Olbrajt jasno poručila Albancima

Ništa od treće republike

Sporazum će važiti naredne tri godine

PODGORICA (Montena-faks) - Američki državni sekretar Medlin Olbrajt izjavila je da u Rambujeu uopšte nema razgovora o eventualnom davanju Kosovu statusa treće republike, ali i naglasila da će sve što se na pregovorima ostvari imati rok važenja samo tri godine. U specijalnoj izjavi za podgoričke nezavisne „Vijesti" Medlin Olbrajt je prekjuče u Rambujeu rekla da su pregovori veoma složeni i da se pregovara o autonomiji Kosova. „Sve što se ovde dogovori važiće isključivo za prelazni period od tri godine. O tome da li će Kosovo dobiti status treće republike u federaciji Srbije i Crne Gore u Rambujeu se uopšte ne pregovara" - kazala je Olbrajt.


Juče počela primopredaja univerzitetskih prostora u Prištini

Srbi predali ključeve fakulteta Albancima

„Predate" zgrade Pravnog, Ekonomskog, Fakulteta dramskih umetnosti

PRIŠTINA - Pomoćnik ministra obrazovanja Republike Srbije Milivoje Simonović, juče je u prisustvu verifikatora OEBS-a predao ključeve Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Fakulteta umetnosti, Više pedagoške škole i zgrade menze predstavniku paralelnog „Ministarstva tzv. Republike Kosovo" Abdulju Rami. Obavljaju se i pripreme za primopredaju još nekoliko objekata na univerzitetu Albancima među kojima će sledeći na potezu biti Medicinski fakultet. Opširnije


U Raškoj počeli da „oslobađaju" kamione sa robom iz Crne Gore

Krenule banane

RAŠKA - Više od 20 kamiona sa robom iz Crne Gore koji su nedelju dana blokirani u Raškoj juče je nastavilo put do krajnjih odredišta u Srbiji. Iz kruga „Agroeksportove" klanice i Fabrike staklenog vlakna „Eteks" u Baljevcu, gde su bili parkirani svi „koji nisu izmirili obaveze prema saveznoj državi", juče je najpre krenulo devet šlepera natovarenih bananama. NJihovi vlasnici su, kako smo nezvanično saznali, platili dažbine koje je tražila Savezna uprava carina.

Iz Raške je krenulo i nekoliko cisterni sa gorivom, među kojima je najviše „Jugopetrolovih". I vlasnici goriva su morali da plate dažbine predviđene saveznim propisima.

Očekuje se da će u toku dana otići još pet-šest kamiona natovarenih bananama i da će se kompletna „gužva" raščistiti za dva-tri dana. Neki od vlasnika „blokiranih" kamiona tvrde da im je roba (posebno banane) potpuno propala i najavljuju da će nadoknadu štete tražiti na sudu.

M.S.


U jučerašnjem sudaru autobusa GSP i „opel kadeta" na Batajničkom putu

Dvoje poginulo, četvoro povređeno

„Opel" prešao u suprotnu traku. Autobus udario u drvo, a automobil sleteo u jarak

BEOGRAD - Dve osobe su poginule, a četiri su lakše povređene u sudaru autobusa GSP i „opel kadeta 1,2s karavan" juče oko 15.30 sati na Batajničkom putu na oko 500 metara od skretanja za Zemun Polje. Do nesreće je, prema rečima očevidaca, došlo kada je zeleni „opel" (BG 464-460) koji se kretao iz pravca Beograda brzinom od oko 75 kilometara na sat prešao na suprotnu traku i levim prednjim delom udario u autobus (BG 101-764) koji saobraća na liniji 73. U trenutku udara i autobus i „opel" skrenuli su u svoju desnu stranu. Autobus je udario u drvo smrskavši prednji deo, a automobil je upao u jarak pored puta. Od siline udarca na licu mesta je poginuo čovek koji se nalazio na prednjim vratima autobusa i vozač „opela". U vozilu GSP nalazilo se tridesetak putnika, a u kolima je bio samo vozač.

Troje povređenih Živko Todorović, Stojan Simić i Jahar Čečaj zadobili su lakše povrede i nalaze se u Urgentnom centru. Lakše je povređen i vozač autobusa. Imena poginulih do zaključenja ovog izdanja nisu saopštena. Na mesto nesreće odmah su stigle brojne ekipe policije, hitne pomoći i vatrogasaca koji su mrtve izvlačili pneumatskim makazama. Na tom delu puta zastoj je bio oko dva sata, tako da se saobraćaj odvijao preko novog novosadskog puta.

S.K.


Dva dečaka ranjena od eksplozije bombe

PODGORICA (Montena-faks) - Senad Ajvazi (12) i Robert Sadiković (18) iz podgoričkog romskog naselja Vrela ribnička zadobili su teške povrede od eksplozije bombe. Prema policijskim podacima njih dvojica su na smetlištu naložili vatru i grejali se, a potom je eksplodirala ručna bomba. Povređeni su hitno prebačeni u Kliničko-bolnički centar u Podgorici, gde su operisani i trenutno su van životne opasnosti. Istraga treba da utvrdi da li je bomba bila na smetlištu, ili su je u vatru bacili nastradali dečaci.


Najnovija atrakcija u moskovskim diskotekama

Oficirski erotski ples

Bivši propadnici ruske armije, okupljeni oko grupe „Zlaatni dečaci", za dolarske honorare u noćnim klubovima izvode striptiz

Vadim je pre nepunih godinu dana nosio oficirsku uniformu ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a danas u moskovskim noćnim klubovima skida sve sa sebe. U gumiranim „vrućim pantalonicama" nekadašnji akter rata u Čečeniji znalački pleše uz zapaljivu disko muziku. Žene u bivšem Domu kulture vojne industrije „Čekić i srp" vrište i uzdišu. Opširnije


U sredu Zajednica prvoligaša treba da donese konačnu odluku o početku prolećnog dela Prvenstva Jugoslavije

Fudbal jači od zime

Generalni sekretar FSJ Branko Bulatović uz konsultaciju Hidrometereološkog zavoda najavio da će se lopta ipak zakotrljati predstojećeg vikenda

Najavljena mogućnost odlaganja drugog dela šampionata najverovatnije će ostati samo ideja koja neće biti realizovana. Vremenske (ne)prilike ostaće po svemu sudeći u senci fudbala, a konačna odluka biće doneta sutra.

- U stalnom smo kontaktu sa Hidrometereološkim zavodom i evo upravo smo dobili vremensku prognozu za narednu nedelju. Za subotu, kada je predviđen termin za početak prolećnog dela prvenstva, prtedviđaju toplije vreme uz naoblačenje i mestimičnu kišu u popodnevnim satima. Temperatura će se kretati od 3 do 8 stepeni uz otapanje snega. Toplije će biti već u petak, a za nedelju najavljuju još bolje vremenske uslove, kao i u sredu za kada je moguće pomeranje utakmica - kaže generalni sekretar FSJ Branko Bulatović. Dakle, prvoligaš će druženje sa buba-marom nastaviti najverovatnije 20. februara.

- Za sada odlaganja nema, jer ne vidimo ni potrebu. Jedino je moguće pomeranje za dan-dva, odnosno u igri su subota, nedelja i sreda - zaključio je Bulatović. Dakle, Hidrometereološki zavod najavljuje „lepše dane", još samo da se lopta zakotrlja.

B.C.


Kreator Partizanove jesenje titule Đorđe Tomić ubeđen da će je potvrditi i na proleće

Svi će nam gledati u leđa!

Od puta na Kipar, po svemu sudeći, nema ništa... Fudbaleri Partizana ostaće u Beogradu do petka kada će, ukoliko se ne dogodi nešto vremenski nepredviđeno, na premijeri prolećnog dela šampionata igrati protiv niškog Radničkog na Čairu.

Crno-beli su u pogonu od 4. januara, a šta i koliko je učinjeno sumira prvi dizajner crno-belog kolora Đorđe Tomić. Opširnije

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.