GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sub-Ned 30.-31.januar 1999.
 Broj 234
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
U Londonu Kontakt grupa pozvala Srbe i Albance na pregovore

Dan „D" u Parizu šesti februar

Dogovor mora da se postigne za sedam dana. Predsedavaju Kuk i Vedrin

LONDON (Beta-Rojters) - Zemlje članice Kontakt grupe pozvale su predstavnike vlasti u Beogradu i kosovskih Albanaca da do 6. februara pristupe mirovnim pregovorima koji bi se održavali u Francuskoj. U saopštenju Kontakt grupe se navodi da su se šefovi diplomatija SAD, Rusije, Britanije, Francuske, Nemačke i Italije „dogovorili da pozovu predstavnike jugoslovenske i srpske vlade i predstavnike kosovskih Albanaca da se do 6. februara okupe u Rambujeu jugozapadno od Pariza kako bi počeli pregovore". Opširnije


Juče ujutro u napadu tzv. OVK u selu Rogovo kod Đakovice poginuo policajac

Likvidirano 23 terorista

PRIŠTINA - U napadu na policiju juče ujutro oko 6,30 časova u selu Rogovo, nedaleko od Đakovice, ubijen je policajac Predrag Raković (21).

Policija je odgovorila na vatru i u žestokom okršaju je poginulo 23 napadača.. Opširnije


Završena obdukcija 40 leševa

Patolozi danas referišu o Račku

PRIŠTINA - Ekipe stručnjaka patologa iz Jugoslavije, Finske i Belorusije završile su tehnički deo obdukcije 40 leševa donetih iz Račka zbog kojih je šef misije OEBS-a Vilijam Voker ustvrdio da se tamo „dogodio masakr".

Dosadašnji tehnički nalazi, međutim, prema prvim nalazima kazuju da je 40 Albanaca usmrćeno iz vatrenog oružja i sa daljine. Upravnik Instituta za sudsku medicinu u Prištini, prof. dr Slaviša Dobričanin, nije s tim u vezi hteo juče novinarima ništa da kaže. Rekao je samo da očekuje danas da istražni sudija Okružnog suda u Prištini Danica Marinović saopšti nalaze tima patologa.

R. B.


Miodrag Vuković, savetnik Mila Đukanovića, o odluci Savezne vlade

Nećemo zatvoriti Debeli brijeg

Zbog nefunkcionisanja prelaza u Hrvatsku Crna Gora samo u poslednjoj godini pretrpela direktnu štetu od 90 miliona dolara

BEOGRAD - Prošlo je vreme kada su protiv nas mogli da preduzmu radikalne mere - ovim rečima Miodrag Vuković, savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, opisuje raspoloženje zvanične Podgorice prema oceni Savezne vlade da sporazum Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske i Vlade Crne Gore o otvaranju graničnih prelaza Konfin i Debeli brijeg. Opširnije


Lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova juče saopštio

Albanski tim ide u Francusku

PRIŠTINA (FoNet) - Lider DSK Ibrahim Rugova izjavio je juče novinarima da će poslati predstavnike na mirovne pregovore u Francusku, mada još nije siguran da li će i sam ići, prenosi AFP.

„Ideja o međunarodnoj konferenciji o Kosovu je prihvatljiva i dobra i naši predstavnici će svakako učestvovati", istakao je Rugova. Što se njegovog ličnog učešća tiče, Rugova je naglasio da će najpre sačekati da vidi na kom nivou će se pregovori održavati. Svi predstavnici albanskih političkih snaga, biće uključeni, rekao je Rugova, ali nije pomenuo ilegalnu Oslobodilačku vojsku Kosova.


Republički odbor Sindikata obrazovanja pozvao članstvo na bojkot

Štrajk prosvetara 2. februara

Ministar obećao, nije došao. Traže prijem kod premijera Srbije Mirka Marjanovića

BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Jovo Todorović nije se juče pojavio na svečanoj sednici Republičkog odbora Sindikata obrazovanja na kojoj je sve bilo pripremljeno za potpisivanje posebnih kolektivnih ugovora, prema dogovoru postignutom u Ministarstvu pre dva dana. Prema naknadnom objašnjenju, ministar je morao da ostane na konsultacijama u Vladi, koja je trebalo da aminuje ugovor usaglašen s Todorovićem i pregovaračkim timom Sindikata. Opširnije


"Glas" saznaje

UO JDP predložio Gorčina Stojanovića za novog upravnika

Na potezu - vlast

Upravni odbor Jugoslovenskog dramskog pozorišta predložio je Skupštini grada Beograda, odnosno Sekretarijatu za kulturu, da reditelja Gorčina Stojanovića imenuje za novog upravnika ove kuće - nezvanično saznaje „Glas javnosti".

Ovaj predlog proistekao je iz dogovora do kojeg su pre mesec dana došli Upravni odbor JDP, kojim predsedava Borka Pavićević, i predstavnici Grada kao osnivača pozorišta u vreme „akutne upravničke krize". Tada je, podsećamo, sekretarijat za kulturu imao nameru da, bez konsultacija sa Upravnim odborom, razreši dužnosti Jovana Ćirilova i na njegovo mesto postavi dr Vladimira Jevtovića. Kulturna javnost Beograda je uglavnom s negodovanjem reagovala na taj potez i posle iscrpljujućeg sastančenja iza zatvorenih vrata došlo se do kompromisnog rešenja. Donošenje odluke o novom upravniku odloženo je za kraj januara (Ćirilov se, prema nekim njegovim izjavama, već oprostio od JDP) i dogovoreno je da u međuvremenu nadzorno telo Pozorišta predloži svog kandidata. Dogovoreno - učinjeno. Na potezu je „vlast", odnosno sekretar za kulturu LJiljana Blagojević.

 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.