GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 25. januar 1999.
 Broj 230
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
OSTALE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Studenti i profesori Filološkog juče nisu imali šansu da uđu na fakultet

Dekan zaključao zgradu iz „tehničkih razloga"

Danas nema studentskog okupljanja, a za sutra planirano druženje povodom školske slave Sveti Sava

BEOGRAD - Studenti Filološkog fakulteta koji su se juče posle 12 okupili da odluče hoće li spavanjem na fakultetu i štrajkom glađu potpuno blokirati sve aktivnosti na ovoj ustanovi, našli su fakultet - zaključan.

Na vratima je stajalo zalepljeno obaveštenje potpisano rukom dekana Radmila Marojevića „Iz tehničkih razloga sve zgrade Filološkog fakulteta biće zatvorene od 25. januara u 9 sati, do daljnjega. Zaostali ispiti i svi zakazani sastanci odlažu se do 1. februara".

Tako je dekan Marojević sprečio studentsku odluku i kako oni navode „izbacio ih na ulicu". Okupilo se oko 150 studenata i oni su, revoltirani ovim gestom, izašli na kolovoz Vasine ulice i na nekoliko minuta zaustavili saobraćaj. Domar Filološkog je stajao iza vrata i puštao samo „odabrane" profesore, dok su oni koji su već bili u zgradi morali da izađu napolje.

I akademci i profesori su bili zatečeni ovom odlukom i nisu znali kako da reaguju. Razišli su se ubrzo posle kraćeg okupljanja ispred fakulteta i dogovaranja o sledećim akcijama. Oni koji su posle akcije „izbačenih na ulicu" svojim poslom došli na fakultet, drmali su zabravljena monumentalna vrata Filološkog i čudili se „vanrednom stanju".

- Znači ne mogu da uzmem ni knjige iz biblioteke - zaključila je jedna studentkinja i udaljila se, razočarana. Studenti za danas nisu zakazali okupljanje, ali za sredu u podne planiran je marš povodom školske slave Svetog Save.

M. Bjelovuk


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.