GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Utorak 26. januar 1999.
 Broj 230
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Ministri EU traže pregovore o Kosovu i prete sankcijama

Evropa za diplomatsko rešenje krize

BRISEL (Beta) - Šefovi diplomatija Evropske unije su juče u Briselu snažno podržali zaključke Kontakt grupe da „brzo moraju biti pokrenuti pregovori o političkom rešenju" kosovske krize i vlastima u Beogradu zapretili oštrijim sankcijama ako to ne prihvate.

Savet ministara Evropske unije je zatražio od Evropske komisije i drugih tele EU da predlože „ulogu EU u obustavi dotoka oružja i novca kosovskim oružanim grupama". Ministri EU su, istovremeno, odlučili da od mere zabrane letova za jugoslovensku aviokompaniju JAT, izuzmu crnogorsku firmu Montenegroerlajnz, koja sad može slobodno da obavlja letove u zemlje Evropske unije. U obrazloženju ove odluke se kaže da je to učinjeno „da bi se pružila podrška Crnoj Gori".

Od „rukovodstva kosovskih Albanaca" je zatraženo da „iskažu odgovornost i na širokoj osnovi stvore istinski reprezentativan tim za pregovore s Beogradom, uz direktno međunarodno učešće". U nacrtu zaključaka ministarskog zasedanja petnaestorice se naglašava i da „neuspeh albanskog kosovskog vođstva da se ujedini, preti da nanese štetu narodu Kosova".


Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.