GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Petak 22. januar 1999.
 Broj 227
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Predsedavajući Evropske unije uputio pismo predsedniku SRJ

Sedam zahteva Miloševiću

BON - Nemački ministar inostranih poslova i predsedavajući Evropske unije Joška Fišer uputio je pismo predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, u kome se u sedam tačaka navode zahteve koje mu EU postavlja:


200 aviona spremno za napad

BRISEL (Beta-AFP) - NATO na jugu Evrope, uglavnom u bazama u Italiji, sada ima oko 200 vojnih aviona, najvećim delom američkih, za eventualnu vojnu intervenciju protiv SRJ.

U sredu je odlučeno da se vojne snage NATO u regionu dodatno pojačaju. U Jadran je poslat nosač aviona Enterprajz i osam brodova NATO. Povećano je i stanje pripravnosti pilota u italijanskim bazama, tako da bi za 48 časova avioni bili spremni za napad. Avioni su opremljeni krstarećim raketama, raketama vazduh-zemlja i vazduh-vazduh. Američke krstareće rakete mogu biti lansirane i sa brodova i podmornica.


Zbog krizne situacije na Kosovu i Metohiji

Danas sednica Kontakt grupe

BEOGRAD (Beta) - Članovi Kontakt grupe za bivšu Jugoslaviju sastaju se danas u Londonu gde će raspravljati o aktuelnoj situaciji na Kosovu. Sastanak Kontakt grupe, na nivou političkih direktora ministarstva spoljnih poslova, bio je najavljen za 20.januar, ali je odlučeno da se održi nakon što Vrhovni komandant NATO u Evropi general Vesli Klark i predsedavajući Vojnog saveta NATO general Klaus Nauman podnesu izveštaj o ishodu pregovora sa vlastima u Beogradu.

Prvi zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Avdejev, koji se od prekjuče nalazi u Beogradu gde je o situaciji na Kosovu razgovarao sa predsednikom SRJ Slobodanom Miloševićem, doputovaće pravo u London.


Aleksandar Vučić, ministar informisanja Srbije

Voker mora da ode

BEOGRAD - Vilijem Voker ima đon umesto obraza pošto želi da ostane u zemlji u kojoj ga niko ne želi. NJegovo ponašanje je sramno, naročito od kada je izmislio zločine, izjavio je na konferenciji za štampu SRS ministar informisanja, Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, šef misije „mora da ode iz naše zemlje".


Obnovljeni sukobi kod Kosovske Mitrovice

PRIŠTINA (Beta) - Na području sela Vaganica kod Kosovske Mitrovice juče su obnovljene borbe, potvrdio je Hajnc Mič, portparol KVM u Kosovskoj Mitrovici. Mič je rekao da ima informacija da se na području ovog sela puca i da je na teren upućen tim KVM, kao i da su policijske snage na ovom području pojačane.

Agencija AFP javila je da su borbe počele oko 10 sati i da se čula pucnjava iz pešadijskog oružja i detonacije granata.


U sukobima s policijom kod sela Vaganica

Poginula dvojica terorista

PRIŠTINA - U prekjučerašnjim sukobima s policijom u selu Vaganica kod Kosovske Mitrovice poginula su dvojica terorista. U toku je njihova identifikacija kod Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici. Akciju policije protiv terorističke grupe koja se zabarikadirala u jednoj kući u selu Vaganica pratili su članovi verifikatorske misije OEBS. Teroristi su otvaranjem vatre odgovarali na više poziva na predaju koje im je policija uputila.

Policija je pronašla jednu automatsku pušku kineske proizvodnje, snajpersku pušku australijske proizvodnje, ručni bacač, pištolj i veću količinu municije i ručnih bombi. Osnovano se sumnja da je ta teroristička grupa pre nekoliko dana napala policijsko vozilo i tom prilikom ranila petoricu policajaca, od kojih trojicu teže.

R.B.


Otvoreno pismo Nezavisnog sindikata Narodnog pozorišta Željku Simiću

Napravili ste od nas švercere

BEOGRAD (Beta) - Članovi Nezavisnog sindikata Narodnog pozorišta iz Beograda uputili su otvoreno pismo ministru kulture u Vladi Srbije Željku Simiću u kojem protestuju jer je doveden u pitanje „biološki opstanak zaposlenih" kao i „opstanak Narodnog pozorišta".


Navijači Sosiedada ogorčeni na jugoslovenskog reprezentativca zbog novinskog koketiranja sa madridskim Realom

Kovačević izviždan!

Nepromišljenost, slikanje u dresu madridskog Reala, kao i poruka predsedniku „kraljevskog kluba" preko novinskih stubaca („Dođi i kupi me!") skupo su koštali reprezentativnog centarfora Darka Kovačevića. Na burnu reakciju iz kluba nadovezala se spontana i još žešća bura na tribinama. Bujica uvreda i koncert zvižduka dočekali su jugoslovenskog golgetera preksinoć na stadionu „Anoeta". Fudbalski San Sebastijan dojučerašnjeg ljubimca „pozdravio" je salvama negodovanja pre početka utakmice osmine finala Kupa kralja protiv madridskog Atletika.

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.