GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 20. januar 1999.
 Broj 225
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Vlade Divac se juče, u prepodnevnim časovima, oprostio od Beograda i otputovao na finalizaciju dogovora sa Kingsima

Potpisaću za Sakramento!

Divac će zarađivati deset miliona dolara po sezoni. Vlade želi da igra za crveno-bele u četvrtak protiv Fenerbahčea, pod uslovom da danas zaključi dogovor sa Kingsima

Zakoni tržišta strogo definišu vrednost, oni su jedini relevantni pokazatelji kvaliteta. Vrednost direktno i isključivo zavisi od ponude i tražnje, a Vlade Divca, najboljeg evropskog centra, jurilo je pola NBA lige. Nadali su se Klipersi, Finiks Sansi, Denver Nagitsi, Sakramento Kingsi, Minesota Timbervulfsi... Nadali su se da imaju snage i pozitivnog magnetizma da privuku jugoslovenskog asa pod svoje parče NBA neba. Najkonkretniji je bio Sakramento. Još prošlog juna u razgovoru sa Predragom Stojakovićem, članom Sakramenta i budućim jugoslovenskim reprezentativcem, saznali smo da su Kingsi izuzetno zainteresovani za našeg košarkaškog junaka i da su spremni da plate njegovu tržišnu vrednost. Sondaža na slobodnom marketu je pokazala da Divac vredi deset miliona dolara po sezoni. Vest da je Divčev agent u ponedeljak postigao dogovor sa Sakramentom plasirala je prva američka TV mreža NBC.

- Evo, upravo ulazim u avion za Pariz, a odatle krećem za Ameriku - rekao nam je juče u ranim popodnevnim satima Vlade Divac preko mobilnog telefona. Da li ste zvanično postali član Sakramenta?

- Nisam ništa potpisao, kao ni moj agent. Idem u Ameriku, tačnije kući u Los Anđeles, da finalizujem pregovore. Mislim da sam blizu postizanja dogovora sa Kingsima. Ponuda stoji i samo treba da se definišu detalji.

Da li postoji promil izgleda da odigrate makar još jedan meč u Zvezdinom dresu? - Nadam se da hoću. Planiram da obaveze oko sklapanja ugovora okončam što pre i ukoliko sve završim danas i sutra postoji realna šansa da se vratim za meč sa Fenerbahčeom - izjavio nam je Divac nekoliko minuta pre poletanja sa Surčinskog aerodroma.

Čarolija je kratko trajala. Divcu je bila je potrebna samo jedna utakmica (Žalgiris) da pokaže koliko znači na taktičkom, tehničkom i motivacionom planu za Crvenu zvezdu. Od sada će crveno - beli morati da se uzdaju samo u sopstvene moći...

B.Jakić

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.