GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 20. januar 1999.
 Broj 225
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija
GLAVNE VESTI

Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
Na Filološkom zakazan veliki zbor

Danijel Šifer dobija kabinet

Francuski pisac dobiće prostor koji je koristio ugledni profesor Nikša Stipčević

BEOGRAD - Italijanistika traži prijem kod dekana za danas u 11,30 kad će mu saopštiti da 13 predavača nudi svoj otkaz ukoliko ne smeni šefa katedre, Gordanu Terić. Ukoliko se ovaj zahtev ispuni nastava bi počela 15. februara - rekla je u ime svojih kolega, Julijana Vučo na skupu studenata i profesora katedre.

Profesor Ivan Klajn je rekao da će od dekana tražiti da „ne dovodi nastavnike koji nisu kvalifikovani kao što je Danijel Šifer kome se već priprema kabinet".

Predavači su naglasili da će se Šifer useliti u kabinet uglednog i vrsnog profesora Nikše Stipčevića koji danas treba da iseli sve knjige što su ocenili kao grub gest. Studenti su pokrenuli akciju „vraćanja indeksa" koja će trajati i danas i sakupiti 200 indeksa onih koji „pod ovakvim uslovima više ne mogu da studiraju". Tako se za nekoliko trenutaka na katedri našlo četrdesetak predatih indeksa.

Profesori su napomenuli da ne drže ispitni rok, a da u susret izlaze jedino apsolventima. Međutim, dekan profesoru Željku Đuriću nije dozvolio ni da prisustvuje ispitu predmeta koji je predavao, pa ni diplomski iz književnosti se iz tog razloga nije držao. Ipak, ukoliko njihovi zahtevi budu ispunjeni, ispit će se održati do 10. februara dokle je dat i rok dekanu da povuče traženi potez.

Na zajedničkom zboru katedri sakupilo se izuzetno malo studenata a okupljeni su se rasuli dok su sat vremena tražili otključanu učionicu i na kraju je pronašli tek na drugom spratu nove zgrade. Zboru su prisustvovali profesori katedre za srpsku književnost, Novica Petković, Dušan Ivanić i Milo Lompar. Dogovoreno je da se u četvrtak u podne sazove veliki skup profesora i studenata.

- Mi smo poslednji fakultet koji nastoji da se oslobodi dekana koji mu nanosi štetu. Ne smemo leći kao Elektrotehnički gde se stvari pomalo smiruju - obratio se profesor Petković okupljenima, dok je njegov kolega Ivanić napomenuo da se „nešto mora učiniti u sledećih petnaest dana".

M.Bjelovuk

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.