GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Henjlett-Packard osvojio četiri EDP i tri prestižne TIPA nagrade

Oskar digitalne fotografije

Nagrađeni uređaji su idealni za štamparije, GIS i CAD profesionalce

Četiri uređaja iz HP Graphic Arts portfolija osvojila su nagrade "Najbolji proizvod za 2007. godinu" EDP udruženja (European Digital Press Association). HP proizvodi iz segmenta digitalne fotografije dobili su i tri nagrade udruženja TIPA (Technical Image Press Association), poznate kao "Oskari" industrije digitalne fotografije.

EDP je prvo evropsko udruženje štampanih medija koje prati oblast digitalne grafike. Udruženje čine vodeći evropski časopisi koji se bave digitalnom štampom, a o dobitnicima nagrada odlučuju urednici, konsultanti i profesionalci iz oblasti grafike. Standardi za dodelu nagrada su visoki: ako nijedan proizvod u određenoj kategoriji nije dovoljno dobar, nagrada u toj kategoriji neće ni biti dodeljena.
Udruženje TIPA čini 31 evropski foto- i grafički magazin, uključujući Chasseur d'Images, Foto Multimedia Nenjs i Professional Photographer, a nagrade dobijaju proizvodi povezani sa različitim aspektima digitalne fotografije.

Bil DeLasi, stariji potpredsednik i generalni direktor HP-ove grupe za grafiku i štampu za EMEA region (Evropa, Azija i Bliski istok), rekao je: "HP je fokusiran na korišćenje liderske pozicije u segmentu štampe, kako bi nastavio da korisnicima nudi inovativan i širok portfolio, koji zadovoljava njihove potrebe. Nagrade pokazuju da ova prestižna udruženja prepoznaju to i prepoznaju. Kao deo kontinuirane posvećenosti HP-a ovom tržištu, nedavno je formirana i posebna poslovna jedinica Graphic Arts, koja će nam omogućiti da bolje fokusiramo portfolio digitalnih grafičkih tehnologija namenjenih ovom sektoru. Zbog toga što razumemo potrebe ovog specijalizovanog tržišta, naši proizvodi pružaju korisnicima kvalitet i kompetitivnu prednost".
HP Designjet Z6100 serija štampača sadrži modele širine 1.067 i 1.542 milimetra. Oni pružaju visok kvalitet štampe fotografija, grafika za izložbe, plakata i ostalih materijala za prodavnice, crteža, mapa i prezentacija. Idealni su za uslužne štamparije i GIS i CAD profesionalce koji žele da skrate vreme štampe i naprave otiske vrhunskog kvaliteta i izvanredne konzistencije boja. To su štampači velikog formata sa najvećom produktivnošću u svojoj klasi, sa prvim ikada ugrađenim Optical Media Advance senzorom, koji omogućava štampanje većom brzinom bez gubitka kvaliteta. Ugrađeni spektrofotometar sa X-Rite i1 tehnologijom boja, nudi revolucionarnu konzistenciju boja i preciznost, bez obzira na vreme i promenljive uslove okruženja.

HP Premium Vivid Colour Backlit film - Pozadinski osvetljeni paneli često se mogu videti na mestima poput aerodroma, tržnih centara ili stadiona. Ovaj film se brzo suši, njime se lako rukuje i omogućava da se po ekonomičnoj ceni kreiraju paneli sa pozadinskim osvetljenjem koji će privući pažnju živim bojama, neverovatnim kontrastom i naprednom definicijom slike.

HP Vivera mastila sa HP 91 kertridžom obezbeđuju izuzetnu kombinaciju živih, jasnih i otpornih boja, koje kreiraju izdržljive i dugotrajne otiske. Korišćenjem HP Vivera pigmenata, HP Designjet Z6100 sistem za štampu sa 8 mastila, daje vodootporne otiske živih boja, koji izuzetno sporo blede i idealni su za postavljanje u zatvorenom prostoru. Ova mastila su idealna za štampanje umetničkih fotografija muzejskog kvaliteta i kristalno jasnih crteža.

HP Scitedž FB6700 omogućava pravljenje visokokvalitetnih otisaka uz ekonomičan rad, sa manjim i srednjim serijama materijala, što korisnicima ovog uređaja pruža kompetitivnu prednost. Industrijska štamparska mašina sa ravnom pločom donosi prednost digitalnog procesa u štampu na krutim površinama, što Scitedž FB6700 čini optimalnom mašinom za proizvodnju POP i POS displeja, uzoraka, malih serija kutija i izložbenih štandova. Za još bolji kvalitet, ova presa koristi pigmentna HP Scitedž WB300 Supreme mastila zasnovana na vodi, koja su otporna na UV(2) zračenje, abraziju i vodu.
HP Designjet Z3100 Photo štampač je profesionalni štampač dostupan u verzijama od 610 i 1.118 mm. TIPA mu je dodelila nagradu zbog sistema štampe sa 12 mastila sa HP Vivera mastilima, što poboljšava paletu, izdržljivost i kvalitet otiska crno-bele i kolor štampe. Kontrola boja i reprodukcija poboljšani su zahvaljujući ugrađenom spektrofotometru sa X-Rite i tehnologijom, koji omogućava štampaču da automatski kalibriše boje.

TIPA je pohvalila HP Photosmart kiosk zbog toga što štedi vreme pri izradi foto-knjiga. To je prvi i jedini fotokiosk na kojem korisnici, za svega par minuta, mogu sami da dizajniraju proizvode i preuzmu ih za najviše jedan sat. Jednostavan i brz za upotrebu, proces ne zahteva biranje, sečenje ili razmeštanje fotografija u šablone na svakoj pojedinačnoj stranici. Umesto toga, stotine fotografija raspoređuju se za svega par minuta zahvaljujući sofisticiranom vlasničkom algoritmu za upravljanje slikama.

HP Scanjet G4050 pruža izvanrednu preciznost boja i vernu reprodukciju fotografija, zahvaljujući inovativnom šestobojnom 96-bitskom mehanizmu za skeniranje, kaže TIPA. On može da skenira do 16 slajdova od 35 mm ili 30 negativa istovremeno, a ugrađeni adapter omogućava i skeniranje filmova drugačijih veličina. Prašina i ogrebotine sa filma uklanjaju se jednostavnim pritiskom na taster, a blede boje se koriguju uz pomoć softvera koji dolazi sa uređajem.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

EMI potpisao ugovor sa najvećim Internet video-servisom
ESPRIMO P5615 veliki štediša
ComTrade regata 2007 "Catch the njind"
Henjlett-Packard osvojio četiri EDP i tri prestižne TIPA nagrade
U Finskoj je legalno razbijati DVD zaštitu
 


     


FastCounter by LinkExchange