GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

EMI potpisao ugovor sa najvećim Internet video-servisom

YouTube će puštati spotove

Emi veruje da će novim servisom podići doživljaj zabave na viši nivo, na radost svih korisnika

Jedan od najvećih muzičkih izdavača na svetu EMI potpisao je ugovor o saradnji sa servisom YouTube, kojem od sada dozvoljava emitovanje svih spotova svojih izvođača, među kojima su Dejvid Bouvi, Koldplej, Roling Stouns, Fet Boj Slim, Gorilaz, Lili Alen, Nora Džons i mnogi drugi, što znači da bi poruka "video no longer available" trebalo da u ovom slučaju nestane. Barem kada su zvanični spotovi u pitanju.

Ovakav poklon korisnicima ne dolazi bez obostranih koristi za izdavača i servis, pa se pretpostavlja da će se primenjivati neki oblik naplate usluge, budući da se saradnja još tehnički razrađuje.

"Upotrebom inovativnog poslovnog modela koji će generisati prihode za našu firmu i autore, nadamo se da ćemo korisnicima omogućiti najbolji mogući doživljaj zabave", rekao je Erik Nikoli, predsednik grupacije EMI.

U okviru sporazuma, korisnicima će biti dozvoljeno da koriste Emijeve snimke u kreiranju sopstvenih saadržaja, bez straha da čine nešto ilegalno, ali EMI je zadržao pravo da zahteva da određeni zaštićeni materijali eventualno budu uklonjeni.
Ova vest dolazi samo nekoliko dana pošto je EMI kupio privatni fond Terra Firma za 2,4 milijarde funti, dok se YouTube od prošle godine nalazi u vlasništvu Gugla, kojem sada preti tužba od pola milijarde dolara zbog kršenja autorskih prava prikazivanjem "filmića" koji se nalaze u vlasništvu grupacije Viacom Media.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

EMI potpisao ugovor sa najvećim Internet video-servisom
ESPRIMO P5615 veliki štediša
ComTrade regata 2007 "Catch the njind"
Henjlett-Packard osvojio četiri EDP i tri prestižne TIPA nagrade
U Finskoj je legalno razbijati DVD zaštitu
 


     


FastCounter by LinkExchange