GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. 6. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

Predstavljeni novi vlasnici fabrike La Fantana u Mitrovom polju

Na dobrom kursu za nove uspehe

Od novembra prošle godine, kada je La Fantana Grupa otvorila pogon u Srbiji kraj Aleksandrovca, zabeleženo pozitivno poslovanje

ALEKSANDROVAC - La Fantana Grupa, vodeća servisna kompanija u oblasti snabdevanja poslovnih prostora vodom pomoću "njater cooler sistema", koja u Srbiji ima fabriku u Mitrovom polju kod Aleksandrovca, nedavno je dobila novog vlasnika. Investicioni fond Oresa Ventures, doskorašnji većinski deoničar ove kompanije, prodao je svoje deonice Investicionom fondu Innova Capital.

Sa značajnim tržišnim učešćem procenjenim na 70 procenata u Rumuniji i oko 60 procenata u Srbiji, La Fantana je lider u oblasti flaširanja i distribucije vode pakovane u boce zapremine 19 litara pomoću "njater cooler uređaja". Na teritoriji dve zemlje, La Fantana Grupa je do sada instalirala 45.000 njater cooler - a, koje snabdeva vodom iz sopstvenih fabrika za flaširanje vode. Danas kompanija ima 500 zaposlenih i sa 26 poslovnica u Rumuniji i četiri u Srbiji snabdeva ceo region. Od 2002. godine, La Fantana je uspela da ostvari rast od 75 procenata godišnje, a u 2006. godini dostigla je 15 miliona konsolidovanog prihoda.
Generalni direktor La Fantana Grupe Kristijan Amza kaže da se kompanija tokom proteklih nekoliko godina značajno razvila, kako u smislu veličine, tako i u pogledu kvaliteta poslovanja i menadžmenta. On je uveren da će La Fantana Grupa uspeti da uvede nove proizvode i usluge na postojeća tržišta, kao i da osvoji nova tržišta u regionu.
Kompanija je, inače, osnovana 2001. godine u Rumuniji, inicijalnom investicijom od tri miliona evra. Razlog prodaje kompanije objasnio je Kornel Marian, direktor za investicije, zadužen za transakciju u Oresa Ventures.

- Uspeli smo da uvedemo njater cooler koncept prvo u Rumuniji, a potom i u Srbiji. Zajedno sa menadžmentom, izgradili smo lidersku poziciju na tržištu, misija je uspešno realizovana i zato smo odlučili da prodamo deonice- kaže Kornel Marian.

Investicioni fond Innova Capital, novi većinski vlasnik kompanije La Fantana, jedan je od vodećih investicionih fondova u Centralnoj Evropi i do sada je investirao više od 280 miliona dolara u 33 kompanije. Obrazlažući investiranje u kompaniju La Fantana Krzysztof Kranjczyk, partner zadužen za transakciju ispred Innova Capital fonda, kaže da su se na ovu investiciju odlučili jer veruju u La Fantanu i zato što će ova kompanija značajno doprineti daljoj popularizaciji njater cooler koncepta i opštem ekonomskom razvoju u Rumuniji i Srbiji.

- Koristeći naše iskustvo u širenju poslovanja van granica, podržaćemo razvoj kompanije unutar sadašnjih teritorija, kao i van granica, putem akvizicija - kaže on.
Fabrika La Fantana u Mitrovom polju, kod Aleksandrovca jedina je u Srbiji. Počela je da radi u novembru prošle godine i veoma uspešno posluje.

R.B. (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

"Građevinski incident" u zgradi glavne kragujevačke pošte
Predstavljeni novi vlasnici fabrike La Fantana u Mitrovom polju
Bugarski konzul posetio kruševačku opštinu
   


     


FastCounter by LinkExchange