GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam


 

KO JE OVAJ ČOVEK?

VUK JEREMIĆ
(Ljubitelj ptica)

Početak: Rođen je 3. jula 1975. godine u Beogradu.

Detinjstvo: Odrastao je u Beogradu. Bio je mirno i poslušno dete i obožavao svoju baku. Mediji su pisali da je njegova baka Sadeta bila rođena sestra braće Pozderac, Hamdije i Hakije, te da je Hamdija Pozderac njegov deda.

Nacionalnost: Srbin.

Verska opredeljenost: Pravoslavac.

Obrazovanje: Pohađao je Prvu beogradsku gimnaziju u kojoj mu je sadašnji predsednik Srbije Boris Tadić predavao psihologiju, a kasnije je nastavio školovanje u Engleskoj. Diplomirao je teoretsku fiziku na Univerzitetu u Kembridžu, a za vreme doktorskih studija iz oblasti primenjene matematike na Univerzitetu u Londonu radio je u finansijskim institucijama u londonskom Sitiju, među kojima su "Dojče Bank" i "Drezdner Klajnort Benson". Završio je i magistarske studije iz oblasti državne administracije na Harvardu, 2003. godine.

Karijera: Posle demokratskih promena u Srbiji, 5. oktobra 2000. radio je kao savetnik ministra za telekomunikacije Savezne Republike Jugoslavije, a potom i predsednika Vlade Republike Srbije. Po završetku magistarskih studija, 2003. godine priključio se ministarstvu odbrane SCG kao specijalni savetnik ministra za evroatlantska pitanja. Savetnik je Predsednika Republike Srbije za spoljnu politiku od jula 2004. Kao ministar inostranih poslova Vlade Srbije, svečano je položio zakletvu na sednici Narodne skupštine 15. maja ove godine.

Stranački angažman: Član je Demokratske stranke, a od februara 2004. godine obavlja funkciju predsednika spoljnopolitičkog odbora DS-a.

Zanimljivosti: Kao student i mlad stručnjak, tokom Miloševićeve vladavine, bavio se organizovanjem srpskih studenata i iseljenika radi koordinacije kampanja za bolje informisanje tamošnje javnosti o događanjima u Srbiji. Kada je 15. jula 1997. održana osnivačka skupština Organizacije srpskih studenata u inostranstvu, Jeremić je postao njen finansijski menadžer.

U svojoj biografiji je tada naveo da "do 35. godine života namerava da doktorat naplati u Londonu, Njujorku, Tokiju ili Hongkongu, vršeći surovo kapitalističko izrabljivanje na berzi, a posle toga da se bavi humanitarnim radom, posmatranjem ptica i filatelijom, paralelno sa držanjem značajnog dela deonica Plejboja i portfeljom ministarstva za istraživanje ruda i gubljenja vremena u Vladi Srbije". Oženjen je Natašom, novinarkom RTS-a. Govori tečno engleski i nemački jezik.

T. Nikolić


vesti po rubrikama

^tema

INTERVJU Vojislav Brajović, ministar kulture u Vladi Srbije
Otvoren put za popunjavanje diplomatskih predstavništava Srbije
KO JE OVAJ ČOVEK? - VUK JEREMIĆ
GLUVO DOBA - MIROSLAV TOHOLJ
 
 


     


FastCounter by LinkExchange