GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 11. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

"Delije" zovu na humanitarni koncert u nedelju na "Marakani"

Pesma za naš Kosmet

Riblja čorba, 357, Bajaga, Neverne bebe, Bilja Krstić i ansambl Đurđevi stupovi učestvuju bez honorara. Štampano 15.000 ulaznica koje će se prodavati po ceni od 400 dinara

"Humanitarni koncert za naše Kosovo i Metohiju", naziv je muzičkog događaja, koji se u organizaciji navijačke grupe "Delije" priprema za nedelju 13. maja na severnoj tribini stadiona Crvene zvezde. Koncert će početi u 19.30, voditelj programa biće Milan Kalinić, odnosno Dragan Nikolić, a učešće su najavile grupe: Riblja čorba, 357, Bajaga i instruktori, ansambl Đurđevi stupovi, Bilja Krstić, Neverne bebe i Direktori.

- Takva ideja postoji odavno. Već neko vreme sami smo sakupljali i slali raznu pomoć na Kosovo, ipak, nismo želeli medijsko eksponiranje zbog toga. Ovo je nešto drugo, želimo da sakupimo značajnu sumu novca. Niko od učesnika nije tražio honorar niti bilo kakvu nadoknadu. Pismeni i usmeni blagoslov dobili smo od vladike raško-prizrenskog Artemija - objasnio je Vladimir Šavija, jedan od vođa navijača Crvene zvezde.

- Koncert je na severnoj tribini i "Delije" su organizatori, međutim, pozivamo sve ljude dobre volje kojima su Kosovo i Metohija u srcu, bez obzira na navijačku opredeljenost da dođu na koncert. Apelujem na sve posetioce da sukobe, netrpeljivosti, nesuglasice i sve slične gluposti ostave ispred stadiona.

Bina će se nalaziti podno severne tribine, između same ograde i gola. Ulaznice koštaju 400 dinara, svih 15.000 ulaznica je štampano, a program bi trebalo da traje oko tri sata. Zbog vrućine koja se očekuje, na raspolaganju će biti i štandovi sa promotivnim cenama pića. "Delije" su obelodanile da će sva novčana sredstva biti uplaćena na račun raško-prizrenske eparhije.

- Delije i Šavija pozvali su me još pre mesec dana i rado sam prihvatio da budem deo ovog događaja, iza kojeg su stali SD i FK Crvena zvezda. Svi znamo kakvo je stanje na Kosovu i mislim da je pre svega deci potrebna pomoć. Osim toga, vreme je da za promenu sa tribina javnost dobije i neku lepu vest - naznačio je Momčilo Bajagić.

V. Tomković


vesti po rubrikama

^sport

Selektor mladih Miroslav Đukić saopštio širi spisak za EP
Četiri igrača iz Zvezdine škole uskoro u prvom timu
Partizan pobedom u Napulju blizu plasmana na fajnal-for
Rajko Golubović iz Crne Gore zadužio se 3.500 evra da bi gledao Liverpul protiv Milana
Počela nervoza i u srpskoj ekspediciji na Mont Everestu
"Delije" zovu na humanitarni koncert u nedelju na "Marakani"
Ana Ivanović u četvrtfinalu turnira u Berlinu