GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 11. 5. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Selektor mladih Miroslav Đukić saopštio širi spisak za EP

Ratnici za Herenven

Moramo da znamo da smo imali mnogo titula kada smo kretali na razna takmičenja, a jako malo kada smo se vratili. Skromnošću i mirnoćom moramo doći do dobrog rezultata, jasan je Đukić, koji će 30. maja precrtati imena sedam igrača

Poput spartanskog kralja Leonida, koji je u rat sa moćnim Persijancima krenuo sa samo 300 najodanijih boraca, trener mlade reprezentacije Miroslav Đukić izabrao je 30 "ratnika" koji će od 11. maja na EP u Holandiji za mlade, sa srpskim grbom na grudima ići ka finalu u Herenvenu preko Italijana, Čeha, Engleza...

Uspesi na prethodnim EP obavezuju Đukićeve pulene da pređu prvu prepreku i da posle 17. maja razmišljaju o rivalu u polufinalu. Zauzimanjem prva dva mesta u grupi, mladi reprezentativci bi uspeli da se domognu i OI u Pekingu 2008. godine.

SPISAK ZA KRAĆENJE

Golmani: Damir Kahriman (Vojvodina), Igor Stefanović (Zemun), Aleksandar Kesić (Mladost). Odbrana: Nemanja Rnić, Antonio Rukavina (Partizan), Duško Tošić (Sošo), Zoran Rendulić (Rid), Gojko Kačar, Nikola Petković (Vojvodina), Branislav Ivanović (Lokomotiva), Dušan Basta (C. zvezda), Slobodan Rajković, Aleksandar Kolarov (OFK Beograd), Zoran Tošić (Banat). Sredina: Marko Perović, Dejan Milovanović (C. zvezda), Stefan Babović, Đorđe Ivelja (OFK Beograd), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Boško Janković (Majorka), Miloš Ninković (Dinamo K.) Predrag Pavlović (Napredak), Milan Smiljanić (Partizan), Nikola Drinčić (Amkar). Napad: Filip Đorđević (Rad), Đorđe Rakić (OFK Beograd), Dragan Mrđa (Lirs), Nebojša Marinković (Partizan), Borko Veselinović (Beira Mar).

- Smatram da će se na konačnom spisku naći uglavnom igrači koji su izneli teret kvalifikacija. Ovo su naši najbolji igrači. Možemo mnogo da uradimo, ali moramo da znamo da smo imali mnogo titula kada smo kretali na razna takmičenja, a jako malo kada smo se vratili. Skromnošću i mirnoćom moramo doći do dobrog rezultata - jasan je Đukić, koji će 30. maja precrtati imena sedam igrača i redukovan spisak poslati u UEFA.

Mada se na širem spisku nalaze provereni igrači, Đukić beži od uloge favorita.
- Nalazimo se u veoma teškoj grupi. Italijani su prava takmičarska ekipa, dok Englezi igraju jako brzo u napadu. Čehe smo dobili na njihovom terenu, ali su jaka ekipa.

Đukić će imati probleme, pošto će Klemente i Krčmarević pozajmiti nekoliko igrača za "svoje" akcije.
- Imam pravo da 14 dana pred EP pozovem igrače, ali želim da se četiri dana odmore. Ipak, zbog obaveza prema "A" selekciji i mlađoj reprezentaciji imaću sve igrače tek 3. maja. Moramo da ih osvežimo i spremimo za takmičenje. Moramo da se prilagodimo dešavanjima - jasan je Miroslav Đukić, koji će mlade pripremati za EP u Novom Sadu.

B. Đorđević


vesti po rubrikama

^sport

Selektor mladih Miroslav Đukić saopštio širi spisak za EP
Četiri igrača iz Zvezdine škole uskoro u prvom timu
Partizan pobedom u Napulju blizu plasmana na fajnal-for
Rajko Golubović iz Crne Gore zadužio se 3.500 evra da bi gledao Liverpul protiv Milana
Počela nervoza i u srpskoj ekspediciji na Mont Everestu
"Delije" zovu na humanitarni koncert u nedelju na "Marakani"
Ana Ivanović u četvrtfinalu turnira u Berlinu