GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 30. 04 - 02. 05. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


AKCIJA GLASA : Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (56)

Tražimo odgovornost za one koji nam otimaju Kosmet

Veselin P. Dželetović književnik, predsednik Kosmetskog fronta otadžbinskih pesnika

Mi, rabi Božji, tapijaši neobdelanih njiva i urušenih manastira, mi koji smo na svome bez svoga, oberovani u Kosmetskom frontu otadžbinskih pesnika, oklen branimo Kosmet ljubavlju i pesmom tražimo odgovornost:
Terorista za "nestanak" hiljada civila, dece, žena i staraca na Kosmetu. Od šiptarskih kukavica koji pospešiše taj "nestanak" tražimo da, makar anonimno i krijući kao što sve rade, pokažu mesta stradalništva srpskih velikomučenika. Da olakšaju dušu svoju. Naše stradalnike svakako ćemo naći jer će nas miro blagomirisom odvesti do njih.

OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu predlog Martija Ahtisarija o rešavanju konačnog statusa Kosova i Metohije i sve veće pritiske albanske strane i pojedinih lobista u svetu koji se zalažu za otcepljenje srpske pokrajine od teritorije Srbije, Glas javnosti, na zahtev velikog broja čitalaca - intelektualaca, javnih ličnosti i prijatelja Srbije još jednom otvara polemiku kako bi svi zainteresovani izneli svoje predloge, ideje i diskusije putem imejla:

KOSOVO@GLAS-JAVNOSTI. CO. YU

Ambasadora koji zaključi da je Kosmet od 1912, a Vojvodina od 1918. u sastavu Srbije. Za njega je možda i Poljska nastala tek posle oslobađanja od nemačke okupacije?

Onih "Srba" koji žele nezavisno Kosovo, a u stvari pripajanje Kosova i stvaranje velike Albanije. I da ih zapitamo: "Kuda ćete s kletvom prađedovskom". I da ih upitamo od čega to nezavisno: od srpskih grobova, od srpskih crkava, od srpskih pesama, od srpskog predanja, od srpske povjesnice, od srpskog pamćenja, od srpskog...
Onih koji počiniše "milosrdni genocid" nad srpskim narodom i proteraše ga sa Kosmeta, pa se sad još plaše "šta će biti ako šiptari ne dobiju nezavisnost" i kako će da reaguju. Uistinu, gospodo zapadna, varate se kad mislite da Srbi neće reagovati. Varate se kad mislite da ćemo vam dozvoliti da uzmete ono čiji su temelji ukopani i duboko i visoko, i gde je sve zapisano: u srcu, pamćenju, pesmama, povjesnici i u Volji Božjoj.

Ne pokušavajte da otmete ono što se ne može oteti.
Poručujemo vam: ne bude li pravde neće biti mira. Mi ne žurimo, ničija nije do zore gorela.
Onih koji ne izvode pred lice pravde, kvazifunkcionere kosmetskih nakaznih institucija, da im sude kao što se sudi svim teroristima, nego još i zastupaju njihove interese, plaćeni novcem od prodaje ljudi, narkotika, oružja...

Onih koji stvarno misle da ćemo izlokanim sokacima u Evropu, i da mi kao negde idemo, pa su zarad toga spremni i majku da prodaju.
Ne, rode moj, mi ostajemo ovde, i ovde stvaramo i Evropu, i Ameriku i Inoniju.
Pojedinih nevladinih organizacija (pardon vladinih, samo vlada nekih drugih država).
I onih koji nemaju bar malo ponosa...


vesti po rubrikama

^feljton

Gligorije Geršić: Položaj Bosne i Hercegovine i ostrva Kipra (7)
AKCIJA GLASA : Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (56)
 


     


FastCounter by LinkExchange