GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 20. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


AKCIJA GLASA Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (46)

Međunarodna zajednica je pred velikim ispitom

Mr Pavle Dželetović, publicista

Kosovo i Metohija, svakako, treba da ostanu u sastavu Srbije, a Srbima treba obezbediti povratak svojim ognjištima. Oni koji su ostali nemaju posla, kao što ga nemaju i mnogi Albanci. Ali, Srbi nemaju ni slobodu kretanja. Njima su uništene svetinje, biblioteke, arhivi, kulturni centri, muzeji, mada su uspeli da nešto izmeste u severni deo Kosova i centralnu Srbiju.

Albanski lideri se međusobno gložu oko prevlasti i govore samo o svojim strankama i o nezavisnosti Kosova, a o žiteljima, ma ko da su, ni reči o uslovima u kojima žive. Sve albanske vođe ovih dana ubrzano i sve češće govore o demokratiji i evropskim vrednostima kako bi se prikazali demokratama. Valjda javno mnjenje zna kakva su im dosadašnja delovanja i da li se mogu uvrstiti u demokrate.

OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu predlog Martija Ahtisarija o rešavanju konačnog statusa Kosova i Metohije i sve veće pritiske albanske strane i pojedinih lobista u svetu koji se zalažu za otcepljenje srpske pokrajine od teritorije Srbije, Glas javnosti, na zahtev velikog broja čitalaca - intelektualaca, javnih ličnosti i prijatelja Srbije još jednom otvara polemiku kako bi svi zainteresovani izneli svoje predloge, ideje i diskusije putem imejla: kosovo@glas-javnosti. co. yu

Međunarodna zajednica je na velikom ispitu. Posebno Evropska zajednica i druge njene organizacije, kao i Amerika i OUN. Na najvećem iskušenju je Srbija kao strana u najtežem položaju.

Zato je na članovima srpskog pregovaračkog tima da ovaj posao rade savesno, umno i diplomatski, jer je istina na našoj strani. Ako u ovom svetu iole vlada zdrav razum, a posebno u Savetu bezbednosti, onda se ne sme dozvoliti nikakav vid nezavisnosti za Kosmet.

Ono što Srbija nudi Albancima je pravo rešenje ovog sindroma. Neka svetski stručnjaci prouče koliko su Albanci u Srbiji kao nacionalna manjina od 1945. do 1999. godine uznapredovali, što nije slučaj ni sa jednom nacionalnom manjinom u svetu. To napredovanje omogućila im je Srbija.

Pojedini stranci ističu kako može doći do sukoba ukoliko Albanci ne dobiju nezavisnost. A da li ti stranci znaju da su Kosovo i Metohija jedan od organa grudnog koša Srbije.


vesti po rubrikama

^feljton

Prepiska o arbanaskim nasiljima u Staroj Srbiji 1898-1899 (7)
AKCIJA GLASA Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (46)
 


     


FastCounter by LinkExchange