GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 19. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


AKCIJA GLASA : Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (45)

Pogledajmo istini u oči i razlikujmo vuka od jagnjeta

LJubiša Rajković doktor filoloških nauka

Ja sam 27. februara poslao pismo predsedniku države Borisu Tadiću vezano za pitanje problema Kosova i Metohije i dobio sam odgovor koji za mene nije bio zadovoljavajući. Slušao sam ga više puta kako govori da će braniti Kosovo i Metohiju svim raspoloživim diplomatskim sredstvima, a sve mi se čini da to u prevodu znači da neće ni mrdnuti kada je o tom problemu reč.

OBAVEŠTENJE

Imajući u vidu predlog Martija Ahtisarija o rešavanju konačnog statusa Kosova i Metohije i sve veće pritiske albanske strane i pojedinih lobista u svetu koji se zalažu za otcepljenje srpske pokrajine od teritorije Srbije, Glas javnosti, na zahtev velikog broja čitalaca - intelektualaca, javnih ličnosti i prijatelja Srbije još jednom otvara polemiku kako bi svi zainteresovani izneli svoje predloge, ideje i diskusije putem imejla:

KOSOVOŽGLAS-JAVNOSTI. CO. YU

Da sam ja član pregovaračkog tima u Beču insistirao bih da se "pogleda " istini u oči, a to znači da se vidi ko je jagnje, a ko vuk. Treba stvarno da se kaže ko je tamo ugrožen, i da se svetu konstantno pokazuje prava situacija. Zalažem se za načelo pravičnosti, a to znači da bi Zapad trebao biti čovekolikiji, u smislu da se služi argumentima sile, a ne silom argumenata. Problem je u tome što su Albanci kupili ceo Zapad, te oni rade i govore ono što njima odgovara.

Nekakvi pregovori sa Albancima o podeli teritorije nemogući su jer oni uopšte ne žele da pregovaraju sa nama. NJima je cilj samo jedno, a to je da uzmu celo Kosovo i Metohiju. Oni su kao rak u organizmu. Polako se šire i sve više polakomljuju. Dokle god stojimo mirni i radimo kao što smo radili do sada, male su šanse da se situacija promeni na bolje. Treba Zapadu otvoreno reći da nas ne prisiljavaju da oružjem branimo našu teritoriju jer dok je ijednog Srbina nećemo se odreći nijednog dela teritorije, pogotovu ne svete srpske zemlje. Mi smo gradili Kosmet, ne samo Srbija, već i cela bivša Jugoslavija, da bi Albanci živeli život dostojan jednog čoveka. Bukvalno nisu ništa plaćali, sve im je bilo obezbeđeno, a oni nam danas ovako vraćaju. Mi ćemo braniti Kosovo i Metohiju dokle god smo u mogućnosti jer život jednog pojedinca nije bitniji od teritorije. Ako treba da ginemo, da ginemo - za pravdu, za slobodu, za sve ono sveto. Moramo biti ljudi, i moramo ostati dosledni i biti dostojni naših predaka. Zbog njih smo mi ponosni na naše poreklo i trebalo bi i naša deca da budu ponosna zbog nas.


vesti po rubrikama

^feljton

Prepiska o arbanaskim nasiljima u Staroj Srbiji 1898-1899 (6)
AKCIJA GLASA : Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (45)
 


     


FastCounter by LinkExchange