GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota- nedelja 07-08. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Stenli Klark u Beogradu

Američki džez basista Stenli Klark u okviru svoje svetske turneje održaće i koncert u Beogradu i to 22. aprila u Domu omladine. Klark će nastupiti sa svojim bendom u kome su su danski violinista Mads Toling, pijanista Ukrajinac Ruslan Sirota, čileanski gitarista Kristijan Galvez, kao i Amerikanci klavijaturista Fil Dejvis i bubnjar Roland Bruner. Promoterska kuća "Long plej" saopštila je da su po ceni od 1.000 dinara u prodaji karte za nastup Klarka, koji je među najcenjenijim muzičarima džez-roka od svog prvog albuma iz 1974. godine.

Poslednji album "1, 2 To The Bass" objavio je 2003. godine.
Klark je 1970-ih godina bio prvi basista koji se usudio da samostalno krene na turneje, a za svoju pesmu "School Days" sa istoimenog albuma iz 1976. godine, Klark tvrdi da mora da je nauči "svako ko ozbiljno namerava da svira bas".

U svojoj višedecenijskoj karijeri Klark je radio muziku za film i televiziju, a sarađivao je sa čuvenim muzičarima Čikom Korijom, Kit Ričardsom, Džefom Bekom, Al Di Meolom i drugima.
"Veliki inovator, Klark je svakako najuticajniji basista savremene muzike. NJegovi solo albumi i albumi koje je snimio sa sastavom "Return To Forever" probili su sve granice popularnosti do tada poznate u džezu. Klark je poznat i kao plodan autor i kao virtuozan koncertni muzičar", poručuju je iz "Long pleja". Karte za Klarkov nastup mogu se kupiti na prodajnim mestima Bilet servisa, DOB-a, Tiket servisa i Tiket lajna.


vesti po rubrikama

^kultura

intervju : Jovan Radulović, pisac i upravnik Biblioteke
Tradicionalni Vaskršnji sajam knjiga
INTERVJU : Živan Saramandić, doajen Beogradske opere
Završene glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu
Slavko Štimac posle 30 godina igra u hrvatskom filmu
SERGEJ ĆETKOVIĆ NAJAVIO NOVI SINGL
Stenli Klark u Beogradu
O'Tul u filmu o Kinkejdu