GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota- nedelja 07-08. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Slavko Štimac posle 30 godina igra u hrvatskom filmu

Musliman u Americi

Radnja filma prati životnu priču dvojice bosanskih emigranata u SAD, Srbina kojeg glumi Leon Lučev, muslimana koga tumači Slavko Štimac, slučajno se sreću u Americi neposredno posle 11. septembra 2001. godine

Posle bezmalo 30 godina, Slavko Štimac, jedan od najvećih glumaca čitave bivše Jugoslavije, a danas Srbije, zaigraće u jednom hrvatskom filmu.

Slavni 46-godišnji Ličanin, zvezda dečjeg filma bivše Jugoslavije i Kusturičinog ostvarenja "Život je čudo", pojaviće se u ekranizaciji romana "Buick Rivera" Miljenka Jergovića, navode hrvatski štampani mediji.

Snimanje filma počelo je još 7. matra u Sjedinjenim Američkim Državama, a do saradnje Štimca sa ekipom filma došlo je zahvaljujući inicijativi režisera Gorana Rušinovića i producenta Borisa T. Matića.
Radnja romana i filma prati životnu priču dvojice bosanskih emigranata u SAD, Srbina kojeg glumi Leon Lučev i muslimana koga tumači Slavko Štimac, i koji se slučajno sreću u Americi neposredno posle - za Ameriku važnog datuma - 11. septembra 2001. godine.

- Leon je završio snimanje "Kazališta u kući" i pridružio se ekipi filma. Štimac nije više od 20 i nešto godina bio u hrvatskom filmu, pa smo Goran i ja razgovarali da bi bio odličan za tu ulogu i razgovaralismo još pre pisanja scenarija. Tako je on od početka s nama, sarađuje i veoma mu je stalo da projekt uspe. Moram reći da je velika podrška, prijatelj i profesionalac - pun je reči hvale za beogradskog glumca producent Matić.
Statisti u filmu su američki, kao i izvršna produkcija, a deo filma snimaće se i u Bosni.
Prema rečima Matića, ekipa će pokušati da film završi do festivala u Puli, pa da tamo bude premijera, ali ističe da je najvažnije da se sve završi kako treba.


vesti po rubrikama

^kultura

intervju : Jovan Radulović, pisac i upravnik Biblioteke
Tradicionalni Vaskršnji sajam knjiga
INTERVJU : Živan Saramandić, doajen Beogradske opere
Završene glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu
Slavko Štimac posle 30 godina igra u hrvatskom filmu
SERGEJ ĆETKOVIĆ NAJAVIO NOVI SINGL
Stenli Klark u Beogradu
O'Tul u filmu o Kinkejdu