GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota- nedelja 07-08. 04. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Završene glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu

Nagrada Isakoviću za ulogu Strahinje

Prema odluci stručnog žirija, za pobednika Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović", održanih u Požarevcu od 31. marta do 5. aprila, proglašen je Boris Isaković, za ulogu Strahinje u predstavi Ateljea 212 "Odumiranje" Dušana Spasojevića, u režiji Egona Savina. Kao nagrada, Isakoviću je pripala Statueta "Milivoje Živanović", rad akademskog vajara Milivoja Bogosavljevića iz Velikog Gradišta, plaketa grada Požarevca i novčani iznos od 80.000 dinara.

Ovom pobedom, Isaković je postao 12. laureat Glumačkih svečanosti, koje se održavaju u čast požarevačkog glumca Milivoja Živanovića (1900-1976). Pre njega, pobednici su bili: LJuba Tadić, Petar Banićević, Dragan Mićanović, Voja Brajević, Gojko Šantić, Mihajlo Janketić, Predrag Ejdus, Đurđija Cvijetić, Radmila Živković, Dragan Petrović i Ružica Sokić. U čast pobednika, na zatvaranju festivala, beogradsko JDP odigralo je predstavu "Kokoška" Nikolaja Koljade, u režiji Jagoša Markovića.

U konkurenciji za glavnu nagradu bilo je još petoro glumaca koji su, posle odigranih predstava, osvajali Povelju "Spomen na glumca", kao nagradu najboljem glumcu večeri. To su: Predrag Ejdus, za ulogu učitelja Andra Škunca, u predstavi "Hamlet u selu Mrduša Donja" Ive Brešana, u režiji Želimira Oreškovića (NP Beograd), Jasmina Avramović, za ulogu veštice u predstavi "Brod za lutke" Milene Marković, u režiji Slobodana Unkovskog (JDP Beograd), Gordana Đurđević-Dimić, za ulogu Marije Aleksandrovne Moskaljove, u predstavi "Ujkin san" F. M. Dostojevskog, u adaptaciji i režiji Egona Savina (SNP Novi Sad) i Srđan Timarov, za ulogu "On", u predstavi "Pomorandžina kora" Maje Pelević, u režiji Gorana Markovića (Atelje 212). Pošto su proglašeni glumcima večeri i od strane žirija publike, svima njima pripala su i izdanja Edicije "Braničevo" Centra za kulturu Požarevac.

D. Novković (Sina)


vesti po rubrikama

^kultura

intervju : Jovan Radulović, pisac i upravnik Biblioteke
Tradicionalni Vaskršnji sajam knjiga
INTERVJU : Živan Saramandić, doajen Beogradske opere
Završene glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu
Slavko Štimac posle 30 godina igra u hrvatskom filmu
SERGEJ ĆETKOVIĆ NAJAVIO NOVI SINGL
Stenli Klark u Beogradu
O'Tul u filmu o Kinkejdu