GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 18. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


AKCIJA GLASA : Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (15)

Srbija se mora uzdati u pomoć Rusije

Jordan Ristić direktor Pokrajinske biblioteke Kosova i Metohije

Kao prvo, Kosovo i Metohija treba da ostane u sastavu naše zemlje jer je tu začeta srpska državnost.Ne treba podsećati da je naša sveta zemlja simbol srpske crkve i države. I pored razaranja, tamo se danas nalazi preko 1.300 crkvenih objekata, a države u srednjem veku, koje su gradile svoju državnost, gradile su stvarajući crkve. Kosovo i Metohija je vekovima branjena zemlja, i plaćena je velika cena, pre svega u stradanju našeg naroda. Dušanov zakonik je tu začet, branili smo vekovima našu teritoriju zubima i trbuhom - kako se kaže. Stoga je nezamislivo da Kosovo i Metohija bude van granica Srbije. Neosporno je da je pitanje Kosova i Metohije danas veoma kompleksno. Zato bi nam pomoć nekih velikih sila svakako dobrodošla. Naš pregovarački tim imao bi velike šanse uz pomoć države Rusije i predsednika Vladimira Putina. Smatram da na taj način možemo ojačati naše argumente, da odbranimo Kosovo i Metohiju, i da pri tome apsolutno krunišemo naše granice.

Ako bi dobili takvu podršku, sledeći cilj koji moramo da ostvarimo jeste da budemo međusobno složni, i da ne dozvolimo da nastane ikakva pukotina u našoj odbrani jer se time naše šanse u velikoj meri smanjuju.

Kada je reč o lobiranju, smatram da je za to kasno, ali u svakom slučaju tu metodu ne treba isključiti. Činjenica je da su svi argumenti na našoj strani, ali svet kao da ne želi to da vidi i javno da prizna. Pitanje je da li je to zato što je Kosovo i Metohija još davno obećano, ili je u pitanju baza Bonstil, koju zapad štiti tako što nam ne dozvoljava da kročimo na sopstvenu zemlju. Sigurno je da moćni danas kroje politiku slabijima, ali treba gajiti nadu u probuđenu savest Evrope.

I .L .


vesti po rubrikama

^feljton

Etničko čišćenje Kosova i Metohije od Drugog svetskog rata do danas (11)
AKCIJA GLASA : Dajte glas za Kosovo i Metohiju u Srbiji (15)
 


     


FastCounter by LinkExchange