GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

SRS i G17 smenjuju predsednika opštine Srbobran

SRBOBRAN - Na inicijativu OO SRS, G17 plus i Grupe građana "Za bolju Turiju i Nadalj" juče je u Srbobranu počelo prikupljanje potpisa građana za pokretanje opoziva predsednika opštine Branka Gajina (DSS). Potpisivanje se obavlja u zgradi SO, a da bi se raspisao referendum o poverenju predsedniku, potrebno je prikupiti potpise najmanje deset odsto građana od ukupnog biračkog tela opštine, što je nešto više od 1.400 građana.

Kako tvrde Boreta Kutić, predsednik OO SRS i Đorđe Džekov, predsednik OO G17 plus, inicijativa za opoziv pokrenuta je iz više razloga.
- Najviše mu zameramo zbog svega što je propustio da uradi. U opštini imamo nekoliko projekata koji su još u početnoj fazi i daleko od završetka. Konkretno mislimo na projekat parking prostora za teretna vozila, izgradnju industrijske zone, pijace i mnoge druge stvari koje nisu urađene - rekao je Kutić.

Predsednik opštine Srbobran Branko Gajin, s druge strane, kaže da nema ništa protiv referenduma.
- Kao pristalica demokratije, nemam ništa protiv, čak sam i sam nekoliko puta do sada rekao da svako ko je nezadovoljan mojim radom može da pokrene inicijativu za opoziv. Međutim, razlozi koje navode pokretači ove inicijative ne stoje, jer smatram da je u prethodnih nekoliko godina dosta toga urađeno u našoj opštini.

- Neki poslovi zaista nisu završeni, ali kao što naš narod kaže, "koliko para toliko muzike". Pored finansijskih problema, nekad se suočavamo i sa složenom birokratijom, tako da smo na određenu dokumentaciju vezanu za izgradnju industrijske zone u Republičkoj direkciji čekali čak 11 meseci - izjavio je Gajin.

S. Vučanović (Sina)


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Fabrika šećera u Novoj Crnji neće raditi ni ove godine
Nastavljeno kresanje spiska zaposlenih u fabrici "Toza Marković"
SRS i G17 smenjuju predsednika opštine Srbobran
Radnici HINS-a sprečili bivšeg vlasnika da demontira fabričko postrojenje
 


     


FastCounter by LinkExchange