GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Ako želite da poboljšate svoj izgled i formu, vreme je za vežbanje

Fitnesom do potpunog zadovoljstva

Prilagodljivost individualnim karakteristikama ovu rekreaciju postavlja daleko iznad sporta i sličnih fizičkih aktivnosti. Fitnesom se mogu baviti čak i deca, starije osobe, trudnice...

Koliko puta vam se desilo da ustanete "na levu" nogu i pred ogledalom bukvalno "ispljujete" svoju figuru. Nervira vas što oko struka vidite "pojas za spasavanje", mišiće na rukama koji mlohavo vise i tresu se, a da ne pričamo o tome koliko vas iritira zadnjica koja samo što se nije spustila na pete. E, pa draga moja, vreme je za revoluciju.

Napravite pravi korak i uradite nešto za svoje telo i fizičku formu jer organizam odavno vapi da ga žestoko prodrmate. Za početak, promenite način života i okrenite se fitnes treningu. Zbog mnogobrojnih obaveza, kako na poslu tako i kod kuće, svima nam nedostaju fizičke aktivnosti. Ako se odlučite za fitnes, shvatićete koliko vam je baš to bilo potrebno.

Uticaj fitnesa na zdravlje je ogroman, ali samo ako vežbate na pravom mestu i pod stručnim nadzorom. Njegova prilagodljivost individualnim karakteristikama osoba stavlja ga daleko iznad sporta i sličnih vidova rekreacije. Fitnesom se mogu baviti i deca, starije osobe, ljudi narušenog zdravlja, trudnice...

Svaku spravu, mašinu ili vežbu fitnes trener prilagodiće vašim fizičkim mogućnostima. Fitnesom možete zadovoljiti više svojih potreba u isto vreme. Možete smanjiti telesnu težinu, ojačati mišiće, povećati gipkost vaše muskulature, osloboditi se stresa, poboljšati celokupan izgled tela i, naravno, poboljšati zdravstveno stanje.

Da biste bile psihički čvršće i stabilnije, drage dame, morate biti u punoj kondiciji i top formi, odnosno pripremljene za sve dnevne aktivnosti. Intezivno kretanje znači "oksigeniranje" ili snabdevanje ćelija, tkiva i organa hranljivim materijama i kiseonikom.

Ubrzanje pulsa dok trčite u mestu biće dovoljno da vam dvostrukom količinom kiseonika napuni ćelije organizma. Glavna prednost fitnes treninga je u tome što utiče na poboljšanje cirkulacije krvi, razgibavanje mišića i ligamenata, kao i punjenje mišićne mase, a doprinosi i velikom psihičkom zadovoljstvu.

Dok se kod pripadnica nežnijeg pola koje vežbaju bar tri puta nedeljno po 20 minuta, ističe elegancija pokreta, psihički mir, dobra koncentracija i visok radni potencijal, dame koje lenčare pokazuju veći umor, tromost i slabo fokusiranje na mnoge radne obaveze. Zato, ženske, uskočite u sportsku opremu, navucite patike i uputite se pravo u prvi fitnes centar.

D. R.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za utorak
Komunicirajte sa bebom još pre nego što ugleda svet
Ako želite da poboljšate svoj izgled i formu, vreme je za vežbanje
Priredite dobrodošlicu vašoj maci
Brusnica - puna čaša zdravlja
GLASOVA KUHINJA