GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Predsednik Zvezde Mirko Petrović ne odustaje od ambicija s početka sezone

Titula cilj i bez Šakote

Novi trener Crvene zvezde Stevan Karadžić i zvanično je predstavljen na Malom Kalemegdanu. Na konferenciji za novinare, pored novog šefa stručnog štaba, javnosti su se obratili predsednik Mirko Petrović i potpredsednik Branko Kovačević, kojem je posle najnovije sistematizacije poverena i funkcija sportskog direktora.

Na tragikomičnom skupu, u okeanu već mnogo puta apsolviranih praznih priča, predsednik "crveno-belih" Mirko Petrović izložio je planove i ambicije kluba, nepromenjene posle odlaska sa klupe Dragana Šakote.

- Naš cilj je titula i to smo nagovestili na početku sezone! Određeni pritisak postoji, ali moramo biti svesni gde je Zvezda bila 2001. godine. UO je prihvatio predlog Šakote o prekidu saradnje, ali naglasio bih da nam je saradnja sa dojučerašnjim trenerom kao klubu mnogo doprinela. U ekipi imamo nekoliko talentovanih momaka, ali i proverene igrače. Osvojili smo prošle godine nacionalni kup, ušli u finale šampionata posle osam godina, dok smo u Evropi dva puta uzastopno eliminisani u četvrtfinalu ULEB kupa - referisao je Mirko Petrović.

Novi sportski direktor Branko Kovačević istakao je da je klub pružio priliku na mestu trenera svom dugogodišnjem igraču, ali i treneru Stevanu Karadžiću, koji je drugi put preuzeo odgovornost i seo na klupu Zvezde.

- Moj zadatak je da skeniram situaciju u stručnom delu kluba. Bio sam prisutan na treninzima, tu sam da pomognem zahvaljujući iskustvu koje sam sakupio za 25 godina u Zvezdi. Stevan Karadžić odlično poznaje ekipu, a verujem da imamo kvalitetne igrače. Jedan od naših zadataka je da sa njima radimo i van terena jer ovaj tim ima potencijal - zaključio je Branko Kovačević.

KARADŽIĆ VERUJE U EKIPU

Novi trener Stevan Karadžić nije bio previše rečit, kao ni predsednik i sportski direktor "crveno-belih".
- Imamo kvalitetan tim koji može da se uključi u borbu za sam vrh. Verujem u ove igrače. Ispali smo iz ULEB kupa, pa sada imamo dovoljno vremena za rad - rekao je Karadžić.
Kao što je najavljeno, Zvezdu bi za Superligu trebalo da pojača centar Kibu Stjuart, dok je dolazak Feliksa Kojadinovića iz PAO gotovo sigurno otpao, pošto su Solunci izmirili dug prema iskusnom šuteru.

N. Radojević


vesti po rubrikama

^sport

Bjeković poručuje da Partizan nikada ne treba otpisivati
Rukovodstvo Crvene zvezde novčano kaznilo igrače za lošu partiju protiv Vojvodine
Rođeni Švajcarac srpskog porekla i zvanično pojačao našu fudbalsku reprezentaciju
"Panteri" gostuju u Litvaniji u prvom meču polufinala ULEB kupa
Predsednik Zvezde Mirko Petrović ne odustaje od ambicija s početka sezone
Srpski iseljenici na Novom Zelandu ugostili naše vaterpoliste
Srpski teniser, u Kaliforniji izborio senzacionalnu pobedu nad Lejtonom Hjuitom
Srpska kadetska džudo reprezentacija doživela neprijatnost na turniru u Hrvatskoj