GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 13. 3. 2007.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Zašto smenjuju direktorku ustanove za decu "Nada Naumović" u Kragujevcu

Za glavnu fotelju traže ambicioznije

KRAGUJEVAC - Svetlana Dženopoljac, direktor Ustanove za decu "Nada Naumović", najverovatnije će, na inicijativu lokalne samouprave biti razrešena dužnosti. Razlog za smenu je, kako sama tvrdi, što nije bila dovoljno agresivna i nije kaznila radnike za greške koje su napravili pre njenog imenovanja.

U lokalnoj upravi tvrde da je napravljeno niz propusta, među kojima je pre svega zatvaranje vrtića "Čuperak" po nalogu sanitarne inspekcije, o čemu direktorka ništa nije znala.
- Ne postoji pravi razlog za moju smenu. Pozvana sam na razgovor, u lokalnu samoupravu i savetovana sam da se tiho povučem, ali kako Upravni odbor za dve godine nije imao nijednu primedbu na moj rad, želim da mi na sednici koja je zakazana za četvrtak, navedu prave razloge za eventualno razrešenje - kaže Dženopoljac.

MANJAK MESTA

Ustanova za decu "Nada Naumović" ima 13 obdaništa u kojima boravi 3.200 dece. Na listi čekanja je više od 500 mališana za koje nije bilo mesta. Vrtići su prebukirani i u njima je smešteno 40 odsto više dece od mogućih kapaciteta. "Čuperak" je imao mesta za 300 mališana.

Glavni gradski stručnjak za socijalnu politiku Slavica Saveljić, kaže da se dve godine tavorilo i da Ustanova za decu zaslužuje nekog ambicioznijeg.
- Mislim da je nedopustivo da vrtić "Čuperak" 18 meseci bude zatvoren po nalogu Sanitarne inspekcije, a da direktor ne zna ništa o tome. A onda kad sazna, ne preduzme ništa. Grad je, takođe, još u decembru kroz lokalni akcioni plan preneo sredstva Ustanovi da se napravi ograda oko obdaništa "Bubamara", ali ni do današnjeg dana nema pomaka. Na Upravnom odboru je da odluči da li je Ustanovi potreban takav čovek- revoltirana je Saveljićeva.

Obdanište "Čuperak" u naselju Ilićevo, kako opisuje Svetlana Dženopoljac, prilično je ruinirano jer su u njemu od 1996. godine boravile izbeglice.
- U poslednjih 26 godina u taj objekat nije uložen

nijedan dinar. Za renoviranje vrtića u Ilićevu potrebno je više od 200.000 evra. Grad je do sada platio samo za elektromrežu, dok za preostale radove nema para. Ustanova za decu zahtevala je da se svih 11,5 miliona dinara namenjenih za rekonstrukciju i održavanje obdaništa ulože u "Čuperak", ali to nije bilo prihvaćeno- tvrdi Dženopoljac.

Ona je na mesto direktora Ustanove postavljena "po kvoti", kao član Pokreta snaga Srbije, koji učestvuje u lokalnoj vlasti. Polovinom 2005. godine vodio se pravi "mali rat" za tu fotelju. Protivkandidat je bila diplomirani defektolog Jelena Marašević, takođe član Pokreta snaga Srbije.

O. J. (Sina)


vesti po rubrikama

^Srbija

Među stipendistima kragujevačkog Univerziteta je i jedna mama
Konarevo kod Kraljeva još bez vodovodne i kanalizacione mreže
Zašto smenjuju direktorku ustanove za decu "Nada Naumović" u Kragujevcu
Grupa radnika "Alas holding Novi Sad" protestuje pred fabrikom
   
 


     


FastCounter by LinkExchange